Ελλάδα|23.11.2018 18:42

Αυτοψία: «Μουδιασμένο» ξεκίνημα για την Black Friday στην Ερμού (vid+pics)

Κώστας Στάμου

«Μουδιασμένη» χαρακτηρίζεται η πρεμιέρα της Black Friday στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού καθώς φέτος δεν καταγράφηκαν οι ουρές που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια έξω από τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων.

Οι καταναλωτές κατέβηκαν στην Ερμού προκειμένου να ψωνίσουν σε χαμηλές τιμές χωρίς, ωστόσο, να δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις διαφημιζομένες εκπτώσεις οι οποίες σε ελάχιστες περιπτώσεις έπεσαν κάτω από το 40%. Τόσο η δυσπιστία του κοινού για την καμπάνια της Black Friday όσο και οι μεγάλες προσφορές που έκαναν τα μαγαζιά καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας δεν προκάλεσαν την φρενίτιδα των προηγούμενων χρόνων στους καταναλωτές με τους έμπορους να περιμένουν κορύφωση της αγοραστικής κίνησης μέχρι το βράδυ.

Το ethnos.gr μίλησε με καταναλωτές οι οποίοι έκαναν μεν τις αγορές τους σε χαμηλές τιμές αλλά κάνουν λόγο για μια καμπάνια που δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του εξωτερικού. Στο ethnos.gr μίλησε και το μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και της ΕΣΕΕ, κ. Μάκης Σαββίδης, ο οποίος τόνισε ότι η κίνηση είναι αυξημένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες Black Fridays χωρίς τις ουρές πού είδαμε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της διασποράς των καταναλωτών.

"Οι καταναλωτές σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές επισκέπτονται και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η κίνηση είναι αυξημένη σε όλα τα καταστήματα και οι τιμές είναι χαμηλές. Οι ουρές που είδαμε παλαιότερα στα μεγάλα καταστήματα δεν υπάρχουν φέτος καθώς το αγοραστικό κοινό έχει 'απλώσει' σε όλη την αγορά, τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις", εξηγεί ο κ. Σαββίδης ο οποίος καλεί τον κόσμο να κατέβει στην Ερμού και να επωφεληθεί από τις χαμηλές τιμές της Black Friday.

Black Friday καταστήματα