Ελλάδα|28.09.2019 14:18

Οδηγός για τους λάτρεις του καφέ, Batman, InStyle και People στο Εθνος της Κυριακής

Newsroom

Ο καφές είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές εμπορεύσιμο είδος στην παγκόσμια αγορά μετά το πετρέλαιο και το δεύτερο πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό. Η οικονομική του σημασία είναι τεράστια. Αναμφισβήτητα, ο ρόλος του στις καθημερινές τελετουργίες της σύγχρονης ζωής είναι επίσης πολύ βασικός.

Ο αριθμός των καφετεριών ανά τον κόσμο αυξάνεται – κι αυτή είναι μια τάση που δεν πρόκειται να μειωθεί τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα δε με φετινά στοιχεία που δημοσίευσε το περιοδικό Fortune Greece, το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων φαίνεται πως εξακολουθεί να είναι ο καφές, αφού καταναλώνουμε πάνω από 5 δισεκατομμύρια κούπες τον χρόνο, δηλαδή 510 κούπες καφέ ανά άτομο, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Nielsen για λογαριασμό της Ελληνικής Ένωσης Καφέ κάθε χρόνο ξοδεύουμε 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε καφέ. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στον κόσμο.

«Πάμε για καφέ;»

Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής φράση στη νεοελληνική πραγματικότητα. Εκτός από τα αναμφίβολα οφέλη του για την υγεία μας, ο καφές αποτελεί αφορμή για κοινωνική συναναστροφή, ψυχαγωγία και απόλαυση. Εσπρέσο, γαλλικός, ελληνικός με καϊμάκι, με γεύση μόκα ή ένας απλός φραπέ, μας συνοδεύει σε όλες τις στιγμές της ζωής μας. Ανακαλύψτε λοιπόν πώς να παρασκευάζετε τέλεια τον καφέ σας στο σπίτι, πώς το καβούρδισμα επηρεάζει τη γεύση του και ενισχύει τη γευστική του ένταση, ποιες είναι οι πιο γνωστές ποικιλίες καφέ και πολλά άλλα. Μάθετε πώς να τον φτιάχνετε σωστά και πώς να τον απολαμβάνετε ακόμη πιο πολύ!

Batman - Endgame, Μέρος Α'

O μεγαλύτερος εχθρός του Batman επιστρέφει για μια τελευταία παράσταση. Αλλά αυτή τη φορά ούτε καν ο Τζόκερ δεν γελά. Στην τελευταία τους αναμέτρηση, ο Σκοτεινός Ιππότης απέτυχε να ανταποκριθεί στα σατανικά σχέδια του Τζόκερ, οπότε τώρα ο εγκληματίας είναι «θανάσιμα» σοβαρός. Τα παιχνίδια τέλειωσαν, και για την τελική τους αναμέτρηση ο Κλόουν Πρίγκιπας του Εγκλήματος δεν θα σκηνοθετήσει κωμωδία...

Η ομάδα των SCOTT SNYDER και GREG CAPULLO#1 στη λίστα των best sellers των New York Times, δημιουργούν την απόλυτη σύγκρουση μεταξύ του μεγαλύτερου ήρωα και του πιο απρόβλεπτου εγκληματία: το ENDGAME – και δεν είναι υπόθεση για γέλια. Συγκεντρωτική έκδοση των τευχών 35-36 από το Batman-Endgame.

INSTYLE - The Wellness Issue

Μια ειδική έκδοση 100 σελίδων αφιερωμένη στον αρμονικό τρόπο ζωής. Αποτοξινωθείτε διαβάζοντας 100 σελίδες γεμάτες υγεία, διατροφή, ομορφιά, ευεξία, σεξ, ψυχολογία, παιδί και επωφεληθείτε από τα tips των ειδικών. 

Ακόμα, η πρέσβειρα του wellness, Ζέτα Δούκα μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για ένα υγιές lifestyle.

PEOPLE

Κατερίνα Γερονικολού Η ηθοποιός, δηλώνει για πρώτη φορά πως είναι ερωτευμένη, μιλάει για την σχέση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, αλλά και το καθοριστικό διάστημα που πέρασαν μαζί και τους έφερε ακόμα πιο κοντά.

Νικόλας Ανδρουλάκης Ο σκηνοθέτης που επέλεξε την Ειρήνη Καζαριάν για την θεατρική παράσταση «Κούκλες», παίρνει θέση για την σκληρή κριτική που ασκήθηκε στο μοντέλο.

Εθνική Ομάδα Στίβου Λίγο πριν την αναχώρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Ντόχα, το People συνάντησε τους πρωταθλητές της Εθνικής, οι οποίοι μοιράστηκαν άγνωστες ιστορίες από τη ζωή τους.

Kate Middleton Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την μέλλουσα βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας. Πόσο κοντά βρίσκεται στο θρόνο;

Love is in the air Τα επτά νέα ζευγάρια της εγχώριας showbiz που απασχόλησαν τα ΜΜΕ

Emmy Awards 2019 Οι λαμπερές παρουσίες, τα βραβεία και τα φαβορί της μεγάλης βραδιάς.

TV ΕΘΝΟΣ

Η Κάτια Δανδουλάκη σε μια μεγάλη συνέντευξη με βιογραφικό χαρακτήρα εξηγεί πως αποφάσισε την τηλεοπτική της επιστροφή με τις «Αγριες Μέλισσες» στον ΑΝΤ1 και κάνει τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας της.

Δημήτρης Παπανώτας: Μιλά για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λιάγκα, «καρφώνει» Σπαλιάρα, Καζαριάν και Αρναούτογλου και κάνει μια αποκάλυψη για τη σχέση του με την Τζένη Μπαλατσινού.

Σοκ στη «Γυναίκα χωρίς όνομα»: Η Μαρίνα καταρρέει μετά την αποκάλυψη για το παιδί που περιμένει ο Μιχάλης με άλλη γυναίκα!

Ρεπορτάζ: Το παρασκήνιο της εισόδου της «Μπρουκ» της «Τόλμης» στις «8 λέξεις». Πως έγινε η επαφή με τον Αντρέα Γεωργίου. + Εξελίξεις: Ο Μιχαήλ καταγγέλλει την Ηλιάνα στον εισαγγελέα.

«Έρωτας μετά»: Η Ηλέκτρα στα πρόθυρα αλκοολισμού.

Άννα Μπεζάν: Το πρώην μοντέλο του GNTM εξηγεί πως πήρε το ρόλο στα «Αστέρια στην Άμμο» και αποκαλύπτει πως δεν την βοήθησε το ριάλιτι του STAR.

Φωτορεπορτάζ: Η επίσκεψη του «Φτερωτού Θεού» Τζαν Γιαμάν στην Αθήνα και οι εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί των φετινών βραβείων Emmy.

Στην ενότητα Life: Πρωτότυπες αλλά και κλασσικές συνταγές με αβγά και οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας από τη Βίκη Παγιατάκη.  

καφέςInStyleΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςEndgameBatmanπροσφορές