Ελλάδα|27.09.2019 14:55

Μητέρα και 7χρονη κόρη ζουν σε πατάρι καταστήματος ύστερα από έξωση

Newsroom

Η Βασιλική Κλαδιά είναι άλλη μια γυναίκα που ανεβαίνει καθημερινά έναν... Γολγοθά επιβίωσης. Χτυπημένη από την οικονομική κρίση, η 53χρονη γυναίκα, που είναι άνεργη, δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα νοίκια της. Χρωστούσε έξι μήνες και της έγινε έξωση. Μαζί της ζει και η 7χρονη κόρη της, η οποία έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ζει με 253 ευρώ τον μήνα από το ΚΕΑ, δηλαδή με κάτι λιγότερο από 2,5 ευρώ την ημέρα...

«Γεννήθηκε με προβλήματα στην καρδιά της, είχε μετά όγκους στην κοιλιά. Θέλει ιδιαίτερη φροντίδα το παιδί, έχει περάσει πολλά» λέει, μιλώντας στο Open TV. «Ζούμε στο πατάρι μιας φίλης σε κατάστημα. Ψάχνω απεγνωσμένα για δουλειά. Μόλις ακούν 53 χρονών κάνουν πέρα. Λες και κάτι έχω. Είμαι δυνατή. Τώρα έξι μήνες δεν τα κατάφερα να πληρώσω τα νοίκια και μας πέταξαν έξω. Τώρα τρώμε έξω. Μας έκανε το τραπέζι ένας ιερέας χθες. Φίλοι, γνωστοί, όποιος μπορεί μας φέρνει ένα πιάτο φαΐ» λέει με την απόγνωση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

Η μαρτυρία της συγκλονίζει, καθώς, όπως αποκάλυψε, «με είχε πάρει τηλέφωνο μία κυρία και μου είπε, σου δίνω ένα τριάρι, πολλά λεφτά αρκεί να μου δώσεις το παιδί...»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το Open TV

έξωσηανεργία