Ελλάδα|27.09.2019 15:21

Παράνομες υιοθεσίες: Τι υποστήριξε ο «εγκέφαλος» για τη χρυσή μπίζνα

Newsroom

Απλό μέλος -και όχι διευθυντικό στέλεχος- του κυκλώματος της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων» χαρακτηρίζεται, βάσει του κατηγορητηρίου, ο δικηγόρος που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών, το οποίο εξάρθρωσε πριν από λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Δημήτρη Τσάκο.

Ο δικηγόρος στην απολογία του στην Α' τακτική ανακρίτρια υποστήριξε ότι κινήθηκε σε νόμιμα πλαίσια, ότι η αμοιβή την οποία έλαβε ήταν ανάλογη με αυτή που προβλέπει ο κώδικας των δικηγόρων και ότι δεν είχε καμία άλλη συμμετοχή και καμιά άλλη διαμεσολάβηση σε παράνομη ενέργεια. «Δεν γνώριζε τίποτα περί καταβολής ή μη διαφόρων αμοιβών. Η αμοιβή που έλαβε είναι αυτή που προβλέπεται από τον κώδικα των δικηγόρων», τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Δημήτρης Τσάκος.

Όπως είπε ο κ. Τσάκος, ο συλληφθείς δικηγόρος κατηγορείται για απλή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και δεν φέρει χαρακτήρα διευθυντή. Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος δικηγόρος, δεν είχε καμιά επαφή με τις βιολογικές μητέρες, αλλά μόνο με τη θετή οικογένεια. Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων, παράνομες υιοθεσίες και εμπορία ανθρώπινου γενετικού υλικού. Αυτή την ώρα απολογείται η συλληφθείσα μαιευτήρας-γυναικολόγος. 

υιοθεσίαιδιωτικές κλινικές