Ελλάδα|27.09.2019 16:42

Δίκη ΧΑ - Σύζυγος Πατέλη: «Δεν είμαστε όλοι ένοχοι επειδή ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε»

Σοφία Σπίγγου

«Δεν είμαστε όλοι ένοχοι επειδή ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε» ήταν το... απαύγασμα της απολογίας της Νίτσας Σκαρπέλη, συζύγου του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής Γιώργου Πατέλη. «Το ότι έκανε ένας άνθρωπος κάτι, δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι όλοι. Οι υπόλοιποι που φέρονται να ήταν εκεί, δεν μπορώ να ξέρω αν φταίνε όλοι, ούτε έχω επαφές με αυτούς» ανέφερε κατά την απολογία της, προσπαθώντας να απεμπλέξει και τον σύζυγο της από την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η ίδια υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία Φύσσα, καθώς ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα, αλλά δεν ήθελε να «τα σκαλίζει», όποτε δεν ρώτησε περισσότερα.

Σχετικά με την ανταλλαγή κλήσεων τη μοιραία νύχτα, με την σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά, η Νίτσα Σκαρπέλη υποστήριξε ότι ποτέ δεν ζήτησε από την Μαργαρίτα Μικελάτου να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από την υπόθεση. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκε για τον αν είπε στη σύζυγο Ρουπακιά ότι «όπως έστρωσε ο άντρας σου να κοιμηθεί», η κατηγορουμένη απάντησε: «Υποθέτω ότι ήταν σοκαρισμένη και δεν ήξερε καν σε ποιόν μιλούσε. Δεν μίλησε μαζί μου παρά μόνο το πρωί. Τότε με ενημέρωσε ότι θα έρθει σπίτι μου με κάτι αστυνομικούς για μια βαλίτσα που μου είχε δώσει, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Ήρθαν, δεν βρέθηκε τίποτα, μετά αναίρεσε και είπε κάτι άλλο. Υπέθεσα ότι ήταν σοκαρισμένη και σε πανικό».

Εισαγγελέας: Δεν θέλατε να μάθετε τί είχε συμβεί;

Κατηγορούμενη: Δεν με ενδιέφερε τί έγινε. Ήξερα ότι δεν αφορά τον άντρα μου γιατί ήταν σπίτι μαζί μου εκεί ο το βράδυ.

Εισαγγελέας: Τον έχουν δει έξω από την Τοπική.

Κατηγορουμένη: Οχι. Ήταν σπίτι. Δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

Πρόεδρος: Υπάρχουν έξι τηλεφωνικές κλήσεις με τη σύζυγο Ρουπακιά το πρωί, όχι μία που λέτε.

Κατηγορουμένη:Μπορεί μέσα ατον ύπνο μου το πρωί να μην θυμάμαι ότι με κάλεσαν.

Πρόεδρος: Έξι φορές;

Κατηγορούμενη: Μπορεί να το σήκωνα και να το έκλεινα και να μην το θυμάμαι μέσα στον ύπνο μου.

Η απολογία Σκορδέλη

Τη σκυτάλη των απολογιών πήρε η γνωστή από τα τηλεπαράθυρα «κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα», Θέμις Σκορδέλη υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εξύβρισε ή προπηλάκισε άνθρωπο, αλλά εξαιτίας της ευχέρειας λόγου που είχε, εκπροσωπούσε τους κατοίκους.

«Ζητούσα ποσόστωση, νομιμότητα και επιστροφή των παρανόμων αλλοδαπών, γιατί δεν γινόταν να αφομοιωθούν. Το πιστεύω μου ήταν ‘Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια’ και ανήκα στη ΝΔ. Προσέφυγα στους βουλευτές και δεν με βοήθησαν, αλλά στράφηκα προς τη Χρυσή Αυγή γιατί είδα ανθρώπους, που τιμούν τον εθνικό ύμνο και τη σημαία. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μου έκανε την τιμή. Είδα ένα μορφωμένο άνθρωπο, μηλίχειο και μου το πρότεινε» είπε στους δικαστές.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με τον χαρακτηρισμό των αλλοδαπών ως «κατσαρίδες», ισχυρίστηκε πως «εκείνη τη μέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν μέσα όλα τα Εξάρχεια και υπήρχε η πρόταση να αυξηθεί η αστυνόμευση και ήθελα να εξηγήσω ότι δεν είναι λογικό. Ήταν ατυχές παράδειγμα. Έχω ζητήσει συγγνώμη. Δεν τους θεωρω κατσαρίδες, τους λυπάμαι για αυτά που περνάνε».

δίκη Χρυσής ΑυγήςΧρυσή Αυγή