Olympic Champion: Από βραχυκύκλωμα ή ανθρώπινο χέρι η φωτιά (vid)
NewsroomΜία μέρα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Olympic Champion που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Ανκόνα μίλησε στο Open TV και τον δημοσιογράφο Άρη Κουτσιούκη κάνοντας λόγο για έκρηξη. Την ίδια ώρα βίντεο δείχνει το τέταρτο γκαράζ όπου ξέσπασε η φωτιά να είναι γεμάτο από καπνούς δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.
«Μπήκαμε μέσα το πρωί εγώ πήγα να βάλω το ρεύμα και ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Πιθανότατα ήταν ανάφλεξη» αναφέρει χαρακτηριστικά ο οδηγός. Μία μέρα μετά τη φωτιά που έσπειρε τον πανικό και από θαύμα δεν κατέληξε σε τραγωδία οι λιμενικές αρχές βάζουν στο μικροσκόπιο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το συμβάν.
«Μόλις φύγαμε από την Ηγουμενίτσα το καράβι πήρε φωτιά» προσθέτει άλλος οδηγός. Το διαθέσιμο οπτικό υλικό ίσως κρύβει τις απαντήσεις. Ένα από τα σενάρια που θα εξεταστούν είναι το βραχυκύκλωμα ενώ δεν αποκλείεται η φωτιά να μπήκε από ανθρώπινο χέρι. Σημειώνεται ότι στο χώρο που ξέσπασε η φωτιά εντοπίστηκε ο Κούρδος μετανάστης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα. Ακόμη προκύπτουν ερωτήματα με τον τρόπο που κατάφερε να περάσει το κύκλωμα scanner φορτηγών που έχει τοποθετηθεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Δείτε το βίντεο του Open TV
- Μέση Ανατολή: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Τεχεράνη και Βηρυτό - Το Ιράν προειδοποιεί την Ευρώπη να μην εμπλακεί στον πόλεμο
- Συναγερμός στη ΓΑΔΑ: Συνελήφθη ο άνδρας που έλεγε ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά - Ελεγχόμενη έκρηξη από ΤΕΕΜ
- Ιράν και Grand Theft Auto: Το πρωτοφανές βίντεο του Λευκού Οίκου με πλάνα από το San Andreas
- Η αποθέωση για τον Μπραντ Πιτ στην πλατεία Κοτζιά και το «hello guys» του διάσημου ηθοποιού