Ελλάδα|30.09.2019 01:10

Αποκλειστικό Open TV: Εύκολα θύματα οι ηλικιωμένοι για τους απατεώνες (vid)

Newsroom

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα άγνωστοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι της ΔΕΗ ή λογιστές και αρπάζουν χρήματα από τα σπίτια τους. Η αστυνομία, μάλιστα, συνέλαβε έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους ηλικιωμένους.

«Έβγαλε ένα μαχαίρι και μου το έβαλε πίσω στην πλάτη. Εγώ έχω πρόβλημα και αν μου έκανε έστω και μία γραντζουνιά θα πέθαινα από αιμορραγία» λέει αρχικά θύμα των επιτήδειων στο Open TV και την Ευλαμπία Ρέβη. «Μου είπε μην βγάλεις κιχ μέχρι να φύγω γιατί θα γυρίσω και θα σε χτυπήσω στην πλάτη» προσθέτει.

«Κατέβηκα της έδειξα το διαμερισματάκι που είναι ένα ημιυπόγειο. Με την πρόφαση ότι είναι έγκυος και νιώθει πολύ άσχημα, εγώ από ευγένεια την ανέβασα στο σπίτι μου. Λέει ο άνδρας που ήταν μαζί της, εντάξει, θα έρθουμε το απόγευμα.να σας δώσουμε την προκαταβολή. Τότε βάζει η γιαγιά τις φωνές και λέει "μας έκλεψαν"». Έτσι περιέγραψε στο Open TV, μία γυναίκα το πως έπεσε θύμα κλοπής η πεθερά της. 

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ενώ η συνεργός του συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης. Αστυνομικές πηγές σημείωσαν πως ΄το συγκεκριμένο ζευγάρι ήταν ιδιαίτερα βίαιο με κάποια από τα θύματά του, ενώ από έναν ηλικιωμένο φέρονται να άρπαξαν 80.000 ευρώ.

ληστείαηλικιωμένοι