Ελλάδα|23.11.2018 16:30

ΕΛΑΣ: Τα ημερολόγια με τους λάθος χάρτες στην εταιρεία εκτύπωσης

Newsroom

Ενόψει του νέου έτους, η Ελληνική Αστυνομία διέθεσε την Τετάρτη προς πώληση ατζέντες του 2019, οι οποίες είχαν στο πίσω μέρος τους χάρτες. Μόνο που φέτος, αυτοί προκάλεσαν αντιδράσεις στους κύκλους της ΕΛΑΣ: η πΓΔΜ αναγραφόταν ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως Βόρεια Κύπρος.

Ετσι, το βράδυ της Πέμπτης άρχισε η σωρηδόν επιστροφή των ημερολογίων στην εταιρεία που τα εκτύπωσε, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Αυτό συμβαίνει βάσει της κατεπείγουσας εντολής που έφθασε το ίδιο βράδυ σε όλες τις υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη διαταγή, τονίζεται ότι η επιστροφή θα ολοκληρωθεί σήμερα και θα σταλεί άμεσα ενημερωτικό για τα τεμάχια που παραδόθηκαν, αλλά και για τον αριθμό που λείπουν, έτσι ώστε να υπάρχει συνολική εικόνα του υλικού που λείπει.

Μάλιστα, ήταν τέτοια η βιασύνη του αρχηγείου της ΕΛΑΣ που οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, ειδικότερα στην επαρχία, έδιναν ολιγόωρη άδεια στους αστυνομικούς που τα είχαν προμηθευτεί και δώσει στους συγγενείς τους, να πάνε να τα φέρουν πίσω!

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ και η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ όπου θα κληθούν ακόμη και οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας να δώσουν εξηγήσεις για αυτή την ενέργεια που εξέθεσε ανεπανόρθωτα την ΕΛΑΣ.

Ακριβώς την ίδια ώρα, «ξηλώθηκαν» δεκατέσσερα άτομα από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας που ήταν υπεύθυνοι για την έκδοση αυτών των ημερολογίων.

Ελληνική Αστυνομίαχάρτες