Ελλάδα|30.09.2019 13:24

Λάρισα: Χειροπέδες στον ληστή με το ποδήλατο

Newsroom

Στα χέρια της Aστυνομίας έπεσε ο ληστής με το ποδήλατο στη Λάρισα, ο οποίος πλησίαζε γυναίκες, πεζές ή πάνω σε ποδήλατο και αυτές, και αφαιρούσε τις τσάντες τους.

Πρόκειται για 35χρονο, ο οποίος σε διάστημα περίπου 2,5 μηνών πραγματοποίησε 11 ληστείες και κλοπές σε βάρος γυναικών.

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη του, όταν το πρωί του Σαββάτου, ο 35χρονος, επιβαίνοντας σε ποδήλατο, αφαίρεσε με τη χρήση βίας από 22χρονη, που επέβαινε επίσης σε ποδήλατο, την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ, καθώς και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών, ο 35χρονος εντοπίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη της Λάρισας, όπου και συνελήφθη. Στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, προέκυψε ότι ο δράστης το χρονικό διάστημα από 4 Ιουλίου έως και 23 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο, είχε αφαιρέσει από εννέα γυναίκες, οι οποίες κινούνταν πεζή ή με ποδήλατο, τις τσάντες τους, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, διάφορα προσωπικά τους έγγραφα και αντικείμενα, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει ακόμη μία τσάντα από 24χρονη πεζή.

Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ποδήλατα, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων.