Ελλάδα|23.11.2018 17:03

Τα έκανε όλα: Μετέφερε μετανάστες και ναρκωτικά και πήγε να πατήσει αστυνομικό

Βασίλης Παπαναστασούλης

Συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών και 10 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν κατηγορούμενο Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε  για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού ενώ μετέφερε παράτυπους μετανάστες με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και για άλλα αδικήματα. 

Κρίθηκε ένοχος για μεταφορά πολιτών τρίτης χώρας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, κατοχή ναρκωτικών, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και οδήγηση υπό την επίδραση ναρκωτικών.

Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος διευκόλυνε τη μεταφορά δύο Πακιστανών προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο, στις 20 Μαρτίου 2018. Κατά την καταδίωξή του από τους αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακών Φυλάκων Παιονίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, εμβόλισε ένα περιπολικό που ήταν τοποθετημένο στον δρόμο για να αποτρέψει την έξοδο του καταδιωκόμενου οχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών- Ευζώνων. Ένας αστυνομικός απέφυγε τελευταία στιγμή την παράσυρση, καθώς πρόλαβε και εισήλθε σε περιπολικό που συμμετείχε στο μπλόκο της αστυνομίας. 

αστυνομίαμετανάστες