Ελλάδα|30.09.2019 14:31

Πώς αντιδράτε στην αναπηρία; Πανελλαδική έρευνα για τις στάσεις και τις αντιλήψεις

Newsroom

Έστω ότι βρίσκεστε στον δρόμο και συναντάτε ένα άτομο με αναπηρία. Ποια είναι η αντίδρασή σας; Ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που απλώς προσπερνάτε ή σε εκείνους που πιστεύουν πως η Πολιτεία οφείλει να εντάξει και να μεριμνήσει για τη συμπεριλήψη όλων ΑμΕΑ στον κοινωνικό ιστό;

Με τέτοια και άλλα παρόμοια ερώτηματα ασχολείται η πανελλαδική έρευνα που διεξάγεται από τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και την Prorata με στόχο την «Ανίχνευση Στάσεων, Αντιλήψεων και Συμπεριφοράς απέναντι στην Αναπηρία» από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου.

Κύριος στόχος είναι η βαθύτερη κατανόηση του εν λόγω ζητήματος και αφετέρου η ανίχνευση αντιλήψεων και στάσεων της κοινής γνώμης απέναντι στο θέμα της αναπηρίας.

Η έρευνα πραγματοποιείται διαδικτυακά, στις ιστοσελίδες του Σ.Κ.Ε.Π. (https://www.skep.gr/) της PRORATA (https://prorata.gr/) και του πλήρως προσβάσιμου για κάθε χρήστη, κοινωνικού ενημερωτικού Portal (https://meallamatia.gr/), με την σύντομη, ανώνυμη συμπλήρωση ερωτηματολογίου γύρω από ένα θέμα που καθορίζει την ποιότητα και το χαρακτήρα της δημοκρατίας μας.

Για να λάβετε μέρος στην εν λόγω έρευνα, μπείτε εδώ

αναπηρίαέρευναProrata