Ελλάδα|23.11.2018 17:24

Συνελήφθη για ληστεία - Διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει φόνο

Βασίλης Παπαναστασούλης

Ερήμην καταδικάστηκε ένας άνδρας ο οποίος λήστεψε και αποπειράθηκε να σκοτώσει ιδιοκτήτρια ψιλικατζίδικου, τον περασμένο Ιούνιο ενώ κατά τη σύλληψη του διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει φόνο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική κάθειρξη 20 ετών και 4 μηνών στον κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 24 Ιουνίου 2018, ο δράστης εισήλθε σε μίνι μάρκετ, στη Μελενίκου 28, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και με την απειλή μαχαιριού κουζίνας και είπε στην ιδιοκτήτρια «άνοιξε το ταμείο, τώρα». Άρπαξε 210 ευρώ και αποχώρησε ενώ η γυναίκα βγήκε έξω από το κατάστημα και άρχισε να φωνάζει, ζητώντας βοήθεια. Τότε, ο δράστης που δεν είχε απομακρυνθεί την πλησίασε και την τραυμάτισε στο λαιμό, με το μαχαίρι.

Η παθούσα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία. Ένας αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, καταδίωξε και συνέλαβε τον δράστη ο οποίος επιχείρησε να τον χτυπήσει με μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο.

Ο κατηγορούμενος δεν προσήλθε στο δικαστήριο, δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δικάστηκε ερήμην.

Μετά τη σύλληψη, ο συγκεκριμένος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως δράστης προγενέστερου φόνου που σημειώθηκε στο Λιτόχωρο Πιερίας, με θύμα έναν άνδρα, ύστερα από φραστικό επεισόδιο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο καταδικάστηκε με ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

φόνοςληστεία