Ελλάδα|23.11.2018 17:56

Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για πλαστό πτυχίο

Newsroom

Η περίπτωση της 53χρονη καθαρίστριας από τον Βόλο η οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή γιατί πλαστογράφησε το πτυχίο δημοτικού φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική περίπτωση που έχει χειριστεί η δικαιοσύνη.

Στον Άρειο Πάγο έχει προσφύγει περιμένοντας ακόμα απόφαση και ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ. Ο 51χρονος είχε πλαστογραφήσει το πτυχίο τεχνικού λυκείου καθώς δεν μπορούσε να διοριστεί μέσω ΟΑΕΔ αν και είχε τελειώσει με επιτυχία την σχολή του ΕΚΑΒ. Η ποινή που του επιβλήθηκε τότε ήταν ακόμα πιο αυστηρή και άγγιζε τα 20 χρόνια κάθειρξης με αναστολή.

«Έκανα μια παράνομη πράξη και ντρέπομαι γι' αυτή. Το μετανιώνω κάθε μέρα» λέει ο 51χρονος υπάλληλος του ΕΚΑΒ στο protothema.gr και συνεχίζει, «όταν ανακοινώθηκε η ποινή μου, ακούστηκε μια βοή στο δικαστήριο. Όλοι εξεπλάγησαν. Κανένας δεν περίμενε ότι θα έτρωγα 20 χρόνια». Όπως λέει στη συνέχεια, περίμενε σε μια καλύτερη μοίρα στο Εφετείο, που έγινε τον περασμένο Απρίλιο, αλλά διαψεύστηκε.

«Δυστυχώς, μου επέβαλαν 13 χρόνια κάθειρξη. Την επόμενη στιγμή, οδηγούμαι στην κλούβα. Έμεινα στο μεταγωγών για 7 ημέρες και μετά στις φυλακές Χαλκίδας», Ο 51χρονος έμεινε στις φυλακές για 1,5 μήνα, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναστολής του και αποφυλακίστηκε.

Πλέον, ο έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και περιμένει την απόφαση.

ΕΚΑΒπλαστογραφία