Ελλάδα|23.11.2018 19:33

Γιος της καθαρίστριας στο OPEN TV: «Δούλευε για να μας ταΐσει, δεν έκλεβε»

Newsroom

Για την ποινή των 10 ετών που επιβλήθηκε στη μητέρα του μίλησε ο γιος της καθαρίστριας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. «Δούλευε από μικρή. Δεν το έκανε για να βγάλει λεφτά, το έκανε για να ζήσει την οικογένειά της. Δούλευε για να μας ταΐσει, μέχρι και στην εκκλησία μας έμαθε να πηγαίνουμε. Δούλευε, δεν έκλεβε. Αυτή τη στιγμή παίρνει το μερίδιο ευθύνης για όλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο γιος της καθαρίστριας.

H ίδια περιέγραψε αποκλειστικά στο taxydromos.gr, τη ζωή της. «Έμενα σε χαμόσπιτο. Έτρεχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν». Η περιγραφή της συγκλονιστική: «Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν και εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…».

Τα όσα περιέγραψε μέσα από τη φυλακή, στον «Ταχυδρόμο» η 53χρονη μητέρα που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή, συγκλονίζουν: «Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δεν μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγγνώμη. Να πληρώσω γι' αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…», λέει η καθαρίστρια. 

Μάλιστα, όπως περιγράφει, εκτός από την ελευθερία της, τής στερήθηκαν και… τα ένσημά της, καθώς μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων: «Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σαν να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σαν να μη δούλεψα».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρενέβη στο ζήτημα και έχει ζητήσει ήδη να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου.

Με την επίμαχη απόφαση η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και πλέον κρατείται στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.  Η κυρία Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να την μελετήσει για να κινήσει τις διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Για το θέμα ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο. Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητεί όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο,να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Εφετείο.

καθαρίστρια πλαστό απολυτήριο