Αττική: 484 τροχαία, 18 νεκροί και 557 τραυματίες μέσα σε 30 ημέρες
NewsroomΔεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 557 τραυματίστηκαν σε, συνολικά, σε 484 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο 2019, στην Αττική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε ισάριθμα δυστυχήματα, 12 τραυματίστηκαν σοβαρά σε 11 ατυχήματα και 545 ελαφρά σε 455 τροχαία.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο λεκανοπέδιο, βεβαιώθηκαν 22.528 παραβάσεις, από τις οποίες οι 778 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
- 902 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 96 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
- 2.798 ορίου ταχύτητας,
- 329 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
- 512 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
- 694 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
- 1.429 για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
- Οι επόμενες κινήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος μετά το «όχι» του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη ΔΕΘ
- Αναζητούνται νοσηλευτές για τα νοσοκομεία - Τα νέα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Υγείας
- Το αίτημα Ανδρουλάκη για κάλπες, το «σήμα» Σαμαρά για μήνυση για τις υποκλοπές και η πρόταση Μητσοτάκη σε κορυφαίο δημοσιογράφο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
- Οι γραμμές άμυνας της κυβέρνησης: Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ