Ελλάδα|03.10.2019 13:18

Φλώρινα: Επιθετική αρκούδα επισκέπτεται την περιοχή του ζωολογικού κήπου

Newsroom

Αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες δέκα ημέρες μία αρκούδα, η οποία εμφανίζεται στο ζωολογικό κήπο της Φλώρινας και φέρεται να έχει επιθετική συμπεριφορά.
Το ζώο έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το βράδυ της 22ας Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητοποίηση και να επέμβει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, η οποία μαζί με αστυνομικούς κατάφερε να το εκδιώξει. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις της αρκούδας στην περιοχή.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου για λόγους ασφάλειας των επισκεπτών και η τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης από τον δήμο Φλώρινας. Επίσης, για την παρακολούθηση της αρκούδας και τη συλλογή επιπλέον πληροφοριών για τη συμπεριφορά του ζώου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών στον χώρο από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ».

Επίσης, γίνονται καθημερινά περιπολίες στον ευρύτερο χώρο του Ζωολογικού Κήπου της Φλώρινας από κλιμάκια της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.

Μάλιστα, το Δασαρχείο Φλώρινας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συνιστά στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν τον χώρο του ζωολογικού κήπου.

Φλώρινααρκούδαζωολογικός κήπος