Ελλάδα|04.10.2019 15:37

Καιρός: Χαλάζι τώρα στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Ισχυρή χαλαζόπτωση πλήττει από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) το κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Υπενθυμίζεται ότι το σκηνικό του καιρού επιδεινώνεται από το μεσημέρι και τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, συνοδεία ενισχυμένων ανέμων.

Η παρακάτω εικόνα προέρχεται από το Μαρκόπουλο Ωρωπού όπου πολίτης φωτογράφισε το χαλάζι που έπεσε σε μέγεθος μικρής μπάλας.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέτωπο της κακοκαιρίας, όπως αναμένεται, θα κινηθεί προς τα ανατολικά και βορειοανατολικά, σαρώνοντας στο πέρασμά της σχεδόν όλη την ελληνική επικράτεια, εξαιρουμένης ίσως της Κρήτης.

Ο Νομός Αττική, όπως όλα δείχνουν, επηρεάζεται από την κακοκαιρία. Συγχρόνως, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να υπάρξουν λασποβροχές. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει. Αντίθετα, πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Κρήτη

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής (4/10), στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και
κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).

Διαβάστε επίσης: Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού

καιρόςκακοκαιρίακαιρός κακοκαιρία Αττικήχαλάζι