Ελλάδα|05.10.2019 13:26

Μαγνησία: Αφηνιασμένα αγριογούρουνα τραυμάτισαν σοβαρά δικυκλιστή

Newsroom

Τον Χάρο με τα μάτια του είδε ένας 40χρονος μοτοσικλετιστής, ο οποίος ενώ βρισκόταν καθ' οδόν για τη δουλειά του δέχτηκε άγρια επίθεση από μια αγέλη αγριογούρουνων τον παλιό δρόμο Διμηνίου - Σέσκλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 7.00 το πρωί, ο 40χρονος αναχώρησε από την οικία, που βρίσκεται στο Σέσκλο Μαγνησίας, για να μεταβεί στον χώρο εργασίας του. Ωστόσο, ενώ κινούνταν στον παλιό δρόμο  Σέσκλου - Διμηνίου, τον οποίο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής, γιατί είναι ο συντομότερος για Βόλο, ξαφνικά πετάχτηκε μπροστά του ένα κοπάδι αγριογούρουνα, τα οποία πραγματικά είχαν αφηνιάσει. 

Παρά τις προσπάθειές του, δεν κατάφερε να τα αποφύγει, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να πέσει αιμόφυρτος και πολύ σοβαρά τραυματισμένος στο έδαφος. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου διεγνώσθη από τους θεράποντες γιατρούς πως είχε υποστεί σοβαρό κάταγμα στην ωμοπλάτη και, κατά πληροφορίες, θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση. 

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί στο δημοτικό διαμέρισμα Σέσκλου, μετά το θλιβερό συμβάν, οι κάτοικοι είναι κυριολεκτικά στο πόδι, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τέσσερα τέτοια περιστατικά, με ΙΧ οι οδηγοί των οποίων δέχτηκαν επίθεση από αγριόχοιρους.

«Η κατάσταση πλέον με τα αγριογούρουνα στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου. Μέχρι πρότινος μιλούσαμε μόνο για τροχαία με υλικές ζημιές. Πλέον μιλάμε για συμβάν, που έστειλε στο νοσοκομείο έναν άνθρωπο» πρόσθεσε έντονα προβληματισμένος ο κ. Στύλλας, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σέσκλου, στον «Ταχυδρόμο του Βόλου».

Σημειώνεται πως ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και καταπώς υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το πρόβλημα μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του κυνηγιού όλο τον χρόνο.

τροχαία ατυχήματααγριογούρουναΜαγνησία