Ελλάδα|07.10.2019 16:02

Δίχως φρένο οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά

Newsroom

Αμείωτες συνεχίζονται οι προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου, παρά τα ενισχυμένα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων, την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και την επιχείρηση αποσυμφόρησης που έχει ξεκινήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στη Λέσβο την Κυριακή και τη Δευτέρα καταγράφηκαν τουλάχιστον 413 νέες αφίξεις, σχεδόν όσες και οι αποχωρήσεις (453) που έγιναν την Κυριακή από το νησί, ενώ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 680.

Σήμερα, Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, έφτασαν στις βόρειες και στις ανατολικές ακτές της Λέσβου επτά βάρκες με 299 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ άλλοι 114 είχαν αποβιβαστεί από 3 βάρκες την Κυριακή.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα με το Aegean Boat Report, έφτασαν, επίσης, 4 λέμβοι με 113 πρόσφυγες και μετανάστες σε ακτές της Σάμου, καθώς και άλλες τέσσερις στο Φαρμακονήσι, μεταφέροντας συνολικά 160 άτομα, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Λέρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συνολικές αφίξεις της περασμένης εβδομάδας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προσεγγίζουν τα 1.800 άτομα.