Στην Ελευσίνα αρματαγωγό με 389 πρόσφυγες από τη Σύμη
NewsroomΣτη Νέα Καβάλα θα μεταφερθούν οι 389 μετανάστες που έφτασαν με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού από τη Σύμη στην Ελευσίνα, ωστόσο η δημοτική Αρχή ξεκαθαρίζει ότι «δεν έχουμε νερό να δώσουμε στους ανθρώπους».
Παράλληλα τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πολιτεία. Ο Αθανάσιος Τζούρτζος, αντιδήμαρχος Παιονίας, καταγγέλλει ότι το πρόβλημα ανακυκλώνεται, καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποδεχθούν τους μετανάστες και έτσι δεν δίνεται μια οριστική λύση.
Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Σάμο, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, με τους πρόσφυγες-μετανάστες να ξεπερνούν τις 6.000 και να αθροίζονται καθημερινά.
Στη Σύμη, που δεν υπήρχε καν δομή για να υποδεχθεί τον κόσμο που φτάνει από τα απέναντι παράλια, λέει ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, έφυγαν οι άνθρωποι για να μεταφερθούν σε δομές που μπορούν να έχουν έστω τα αναγκαία για τη διαβίωσή τους.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση