Ελλάδα|10.10.2019 14:33

Fast and Furious στη Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στην «Α.Ε. των διαρρηκτών» (pics)

Newsroom

Την «Α.Ε. των διαρρηκτών» είχαν συστήσει οκτώ άτομα που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και εμπλέκονται σε σωρεία διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών, σε σπίτια και επιχειρήσεις στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 17 ως 50 ετών, όλοι Έλληνες, οι οποίοι μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών αποκόμισαν 295.000 ευρώ σε μετρητά και 16.500 ευρώ σε τιμαλφή από 15 διαρρήξεις σπιτιών, τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων και μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λάρισα, από την οποία αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση και χρησιμοποιούσε ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να αναπτύσσουν ταχύτητα και να καταφέρνουν να διαφεύγουν από τους αστυνομικούς ελέγχους. Αυτά τα έκρυβαν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου υπήρχε εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα με κάμερες και άλλα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συνολικά κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τα δύο «επιχειρησιακά», χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, και κάμερες παρακολούθησης.

Θεσσαλονίκηεξάρθρωσηδιαρρήκτεςασφάλεια