Ελλάδα|10.10.2019 17:36

Ισόβια στους δολοφόνους του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σοφία Σπίγγου

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017, μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο μέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου, το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον στον Ιμπραΐμ Μπραχιμάι, ο οποίος είχε αποδεχθεί ότι πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, εκτός από ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, επιπλέον ποινή 11 ετών για δυο ληστείες, οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Ισόβια επιβλήθηκαν, τέλος, στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά στο εδώλιο καθόταν για ηθική αυτουργία και ο Άρμπερ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι μέσα στη φυλακή.

Σε δήλωσή της η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Βίκυ Ζαφειροπούλου, είπε: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας».

Σχετικά με την απόφαση, σχολίασε ότι «δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή των κατηγορουμένων, γιατί ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και, δυστυχώς, ούτε για μένα και τα παιδιά μου».

ισόβιαΜιχάλης Ζαφειρόπουλος