Ελλάδα|24.11.2018 19:38

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή (video)

Newsroom

Από το μεσημέρι της Κυριακής (25/11) ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση πρώτα από τη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης αρχικά ηπειρωτικής χώρας με τα πιο ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται στα δυτικά.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (26/11) οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες θα απασχολούν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και η διαφαινόμενη κακοκαιρία θα είναι γενικευμένη τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) όσο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Το καιρικό «τοπίο» δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, όμως τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμμένουν ότι σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ενισχυμένοι άνεμοι

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στα πελάγη και μάλιστα στο Αιγαίο θα αγγίζουν κατά περιόδους ακόμη και τα 7-8 μποφόρ καθιστώντας τα θαλασσινά ταξίδια κάπως δύσκολα για μικρά πλοία και σκάφη. Λόγω των νοτιάδων θα μεταφερθεί στα νοτιότερα τμήματα και σκόνη από την Αφρική, όχι όμως σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και από τα δυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που βαθμιαία το βράδυ της Κυριακής θα επηρεάσουν την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. 

Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στη δυτική Ελλάδα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη δυτική Κρήτη.

Από το απόγευμα προβλέπεται ύφεση των φαινομένων.

καταιγίδεςΓιάννης ΚαλλιάνοςβροχέςκαιρόςΕΜΥ