Ελλάδα|12.10.2019 21:31

Κελιά φυλακών έχουν μετατραπεί σε… «σούπερ μάρκετ» (vid)

Newsroom

Αυτοσχέδια οπλοστάσια, ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους εντοπίζουν οι αρχές μέσα στα κελιά φυλακών. Μόνο αυτή την εβδομάδα έχουν ανακοινωθεί τρεις έλεγχοι σε Κορυδαλλό και Άγιο Στέφανο.

Μάλιστα πριν λίγες μέρες συνελήφθη μητέρα κρατούμενου που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές, μέσα σε... σουβλάκια. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις φυλακές Κορυδαλλού εντοπίστηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, δεκαετρεις φορτιστές και έξι handsfree, δεκαπέντε αυτοσχέδια ρόπαλα, έντεκα αυτοσχέδια μαχαίρια, συσκευασία κάνναβης μικτού βάρους (18,2) γραμμαρίων. 

Αυτή ήταν η τρίτη έφοδος μέσα σε μία εβδομάδα - διενεργήθηκε από την εξωτερική φρουρά σε φυλακές - και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι χώροι. Μάλιστα οι αστυνομικοί μπήκαν τόσο στο ψυχιατρείο όσο και στην Γ' Πτέρυγα του Κορυδαλλού και εντόπισαν κινητά, φορτιστές και αυτοσχέδια σουβλιά μέχρι και κάνναβη.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, συμμετείχε και η Δίωξη Ναρκωτικών. Η στρατηγική είναι να σχηματίζεται δικογραφία κατά των κρατουμένων και να σχηματίζεται ΕΔΕ κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων για τον τρόπο που μπήκαν στις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γενική γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου έχει έτοιμο το σχέδιο για τη δημιουργία του σώματος επιθεώρησης και ελέγχων των καταστημάτων κράτησης, στο οποίο θα συνδράμουν η αστυνομία καθώς και οι εξωτερικοί φρουροί.

φυλακέςσούπερ μάρκετ