«Περιπολίες» Αράβων αναρχικών στα Εξάρχεια - Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. (vid)
NewsroomΣτα Εξάρχεια ομάδες αλλοδαπών, κυρίως αραβικής καταγωγής κυκλοφόρησαν αφίσες με όπλα καλώντας τους συμπατριώτες τους σε αγώνα.
Εκτός από τους Έλληνες αντιεξουσιαστές που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο της πολιτοφυλακής στα Εξάρχεια, τον τελευταίο καιρό έχουμε την εμφάνιση και αλλοδαπών αναρχικών, κυρίως Αράβων, οι οποίοι, όπως λένε, πραγματοποιούν κι αυτοί περιπολίες στην περιοχή ως ομάδα περιφρούρησης, ενάντια στην κρατική καταστολή.
Αυτό που προβληματίζει την αστυνομία είναι μια αφίσα που κυκλοφόρησαν, με τίτλο «υπερασπίζω τα Εξάρχεια» η οποία έχει ως σύμβολο ένα πολεμικό όπλο Καλάσνικοφ. Γράφουν μάλιστα στα Αγγλικά και στα Αραβικά: «Όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ελπίδα. Όσο υπάρχει ζωή, εκεί θα υπάρχει αγώνας.»
Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ωστόσο, σε συνέντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επανέλαβε την πρόθεσή του να καθαρίσει την περιοχή: «Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Η ταυτότητα και η ιστορία των Εξαρχείων δεν απειλούνται από το σπάσιμο του «άβατου». Οι ναρκέμποροι, η βία και η ανομία τα διαλύουν.»
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
- Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής