Ελλάδα|14.10.2019 11:57

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Ξεχασμένα τόπια στις αποθήκες δίνουν χίλια νέα σεντόνια

Newsroom

Δεκάδες τόπια υφάσματος άριστης ποιότητας, που είχαν αγοραστεί το 2002 και παρέμειναν ως σήμερα αναξιοποίητα, «ξέθαψε» από τις αποθήκες η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αναθέτει σε βιοτεχνία το ράψιμο 1.000 σεντονιών και στολών για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Τα ξεχασμένα υφάσματα ανακάλυψε πρόσφατα ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Χρήστος Γκουγκουλάκης, στο πλαίσιο εργασιών εκκαθάρισης των αποθηκών και απομάκρυνσης άχρηστων υλικών που προορίζονταν για ανακύκλωσης.

«Παλιότερα, υπήρχαν στο νοσοκομείο ράφτρες ως ειδικότητα, οι οποίες έραβαν τα σεντόνια και τις στολές. Προφανώς, όταν αυτές συνταξιοδοτήθηκαν τα υφάσματα ξεχάστηκαν και δεν έγινε τίποτα για την αξιοποίησή τους», είπε στο ethnos.gr ο κ.Γκουγκουλάκης. Στην προσπάθειά του να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υφάσματα και σε ποιο βαθμό μπορούν να αξιοποιηθούν σήμερα, 17 χρόνια μετά, έκανε ...προσωπική του έρευνα αγοράς, αναθέτοντας στη σύζυγο και στην αδελφή του να ράψουν εθελοντικά μερικά σεντόνια. «Έραψαν 100 σεντόνια -από 50 η καθεμιά- και διαπίστωσαν πως τα υφάσματα είναι άριστης ποιότητας και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφερε.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία, προκειμένου να αναθέσει σε βιοτεχνία την αξιοποίηση των υπόλοιπων υφασμάτων, τα οποία επαρκούν για το ράψιμο συνολικά 1.000 σεντονιών, καθώς και στολών για το προσωπικό του νοσοκομείου.

«Με τον τρόπο αυτό, το κόστος θα περιοριστεί στο 1,8 ευρώ ανά σεντόνι, ενώ θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον 6 ως 7 ευρώ το καθένα αν αγοράζαμε καινούργια», τόνισε στο ethnos.gr ο διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης και πρόσθεσε: «Το όφελος μπορεί να μην φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά αυτό που έγινε είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία. Εδώ άφησαν ολόκληρο το κτίριο του παλιού νοσοκομείου να ρημάξει αναξιοποίητο».

Αλεξανδρούποληδιοικητήςνοσοκομείοαποθήκη