Ελλάδα|15.10.2019 16:48

Θεσσαλονίκη: Με ροδοπέταλα υποδέχθηκαν πιστοί την εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Newsroom

Με άνθη και ροδοπέταλα έραιναν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, κατά την άφιξή της στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στο μνημείο για τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού, μέλη ποντιακών συλλόγων και πολίτες. Η συγκίνηση περίσσευε κατά την άφιξη του ιερότερου συμβόλου του ποντιακού ελληνισμού. Υπό τους ήχους ποντιακών λυρών και κάτω από το αυστηρό βλέμμα Ποντίων με παραδοσιακές φορεσιές, έφεραν την εικόνα στο χώρο του μνημείου ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων και ο πρόεδρος του ιδρύματος «Παναγία Σουμελά», Γιώργος Τανιμανίδης.

Στην υποδοχή της εικόνας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Ζέρβας. Μετά από λίγο ξεκίνησε η λιτάνευση της εικόνας. Με πομπή οδηγήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα των πιστών μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Με την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Σουμελά ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης για τον πολιούχο της πόλης Άγιοι Δημήτριο.