Ελλάδα|25.11.2018 11:09

Στους New York Times δημοσίευμα για την καθαρίστρια από τον Βόλο

Newsroom

Η υπόθεση της καθαρίστριας από το Βόλο που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού για να μπορέσει να προσληφθεί, δεν συγκινεί μόνο το ελληνικό κοινό αλλά όπως φαίνεται και αυτό της Αμερικής. Η εφημερίδα New York Times ανήρτησε θέμα στον ιστότοπο της σχετικά με αυτή την ιστορία, στο οποίο παρουσιάζει στον τίτλο του τη δεκαετή φυλάκιση για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού. Επίσης αναφέρεται και στις δικαστικές αποφάσεις και στη στήριξη που έχει η φυλακισμένη γυναίκα από κοινωνικές ομάδες, συνδικαλιστικές ενώσεις εργατών, αλλά και τα social media. 

Στο σχετικό δημοσίευμα υπάρχει και η αναφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο καθαριστριών της Μαγνησίας, ενώ  παρουσιάζονται και οι δηλώσεις της ίδιας όπου αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν να κάνει την εν λόγω πλαστογραφία.  

Έχασα τη δουλειά μου, δεν έχω ένσημα (vid)

«Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σαν να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σαν να μη δούλεψα», αναφέρει η καθαρίστρια

«Έμενα σε χαμόσπιτο. Έτρεχαν νερά από πάνω. Ερχόταν η Πρόνοια και έβλεπε τα παιδιά σε τι κατάσταση ήταν», περιγράφει αποκλειστικά στο taxydromos.gr η 53χρονη καθαρίστρια που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού. 

Η περιγραφή της συγκλονιστική: «Δεν ήθελα να βρεθώ σε κατάσταση να μου πάρουν τα παιδιά, να βρεθούν στο ορφανοτροφείο όπως ήμουν και εγώ. Και έτσι, έκανα αυτό το έγκλημα: Το Ε’ το έκανα ΣΤ’ για μία τάξη…».

Τα όσα περιέγραψε μέσα από τη φυλακή, στον «Ταχυδρόμο» η 53χρονη μητέρα που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή, συγκλονίζουν: «Και δούλεψα. Δούλεψα. Δεν τα έκλεψα. Όλα αυτά τα κατέθεσα στο δικαστήριο… Δεν μου μιλούσαν, απλώς με κοιτούσαν. Εγώ έκλαιγα, τους ζητούσα συγγνώμη. Να πληρώσω γι' αυτό που έκανα. Όχι αυτή την ποινή όμως… Στο πρώτο δικαστήριο που είχαν “ρίξει” 15 (χρόνια)…», λέει η καθαρίστρια.

Μάλιστα, όπως περιγράφει, εκτός από την ελευθερία της, τής στερήθηκαν και… τα ένσημά της, καθώς μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, την έσβησαν από τα μητρώα ασφαλισμένων: «Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σαν να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σαν να μη δούλεψα».

καθαρίστριακαθαρίστρια πλαστό απολυτήριο