Ελλάδα|25.11.2018 13:29

Μπαράζ συλλήψεων διακινητών στην Εγνατία Οδό (pic)

Τίμος Φακαλής

Ασταμάτητο παραμένει το κυνηγητό των διακινητών στην Εγνατία Οδό. Νέο μπαράζ συλλήψεων πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 48ωρο στον οδικό άξονα της Εγνατίας στο ύψος του Έβρου, περνώντας χειροπέδες σε ακόμη 5 μέλη κυκλώματος διακινητών οι οποίοι μετέφεραν παράνομα  με μικρό βαν και ΙΧ  40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεκαεννέα μετανάστες εντοπίστηκαν μέσα σε ακινητοποιημένο φορτηγό  το απόγευμα την Παρασκευής(23/11) στο Ελληνοχώρι Έβρου από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.Οι διακινητές ηλικίας 41, 38 και 30 ετών εγκατέλειψαν το φορτηγό όταν αντιλήφθηκαν την αστυνομία. Ωστόσο μετά από  ανθρωποκυνηγητό εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στα χωράφια.

Το Σάββατο (24/11) το πρωί  αστυνομικοί του  Τμήματος Τυχερού συνέλαβαν στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου έναν 52χρονο ο οποίος μετέφερε μέσα στο βαν του 16 παράνομους μετανάστες. Άλλους πέντε πρόσφυγες και μετανάστες μετέφερε με το αυτοκίνητό του ένας 20χρονος ο οποίος εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (24/11) σε επαρχιακή οδό, παραπλεύρως της Εγνατίας Οδού Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής.

Το τελευταίο διάστημα συλλαμβάνονται καθημερινά 3-5 διακινητές και δεκάδες διακινούμενοι μετανάστες κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου και στην παλιά εθνική. Από την πρόσθεση των στοιχείων που έχουν ανακοινώσει οι αστυνομικές Αρχές από την 1η Οκτωβρίου ως σήμερα προκύπτουν συνολικά πάνω από 70 περιπτώσεις διακίνησης, με συλλήψεις συνολικά περισσότερων από 110 διακινητών και 840 προσφύγων-μεταναστών. Σ΄ αυτές δεν περιλαμβάνονται οι εκατοντάδες μετανάστες που έχουν εγκαταλειφθεί από τους διακινητές στις παρυφές της Θεσσαλονίκης και έχουν περισυλλεχθεί από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών.