Ελλάδα|17.10.2019 14:00

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο σε αλβανικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών

Newsroom

Κύκλωμα το οποίο εμπορευόταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία εξάρθρωσαν οι Αρχές με τη βοήθεια του σκύλου «Άις». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αρχηγικό μέλος του αποτελούσε 41χρονος Αλβανός, ο οποίος οργάνωνε τη μεταφορά από την Αλβανία και τη διακίνηση στην Ελλάδα -κυρίως στη Θεσσαλονίκη- ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης. Τα υπόλοιπα μέλη είχαν ρόλο την απόκρυψη-αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Το απόγευμα της Πέμπτης (16.10), στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και του σκύλου «Άις» της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο 41χρονος αρχηγός του κυκλώματος και ένας 30χρονος ημεδαπός έπειτα από παράδοση στον τελευταίο ποσότητας κοκαΐνης βάρους 94 γραμμαρίων για την περαιτέρω διακίνησή της. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Κορδελιού όπου διαμένουν οι υπόλοιποι Αλβανοί-μέλη της σπείρας, τρεις εκ των οποίων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9 κιλών και 145 γραμμαρίων, 11 δέματα ηρωίνης βάρους 6 κιλών και 306 γραμμαρίων, χρηματικό ποσό άνω των 4.500 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, και κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Παράλληλα, οι Αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ναρκωτικάαστυνομίαΑλβανία