Ελλάδα|17.10.2019 14:28

Κικίλιας: Έτοιμες οι 800 νέες συμβάσεις για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Στο τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκονται οι 800 νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ όλων των ειδικοτήτων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, και τον γενικό γραμματέα, Γεώργιο Ελευθερίου, οι νέες συμβάσεις είναι έτοιμες και αναμένεται σύντομα να γίνει η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τον ιατρικό κλάδο.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο πρόβλημα στον ΕΟΠΥΥ εντοπίζεται στην έλλειψη των λεγόμενων οικογενειακών γιατρών (Παιδιάτρων, Παθολόγων και Γενικών Γιατρών), αφού είναι ενδεικτικό ότι περίπου 27 νομοί της χώρας, όπως έγραψε το ethnos.gr, έχουν μείνει χωρίς κανέναν συμβεβλημένο παιδίατρο. Γεγονός που σημαίνει ότι οι γονείς πρέπει να πληρώνουν τις επισκέψεις στους γιατρούς με χρήματα από την τσέπη τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, οι 800 συμβάσεις που θα γίνουν θα είναι τόσο με οικογενειακούς γιατρούς όσο και με άλλες ειδικότητες, ενώ οι αμοιβές θα είναι ίδιες με αυτές που δίνονται σήμερα στους ειδικούς γιατρούς και προβλέπουν 200 επισκέψεις το μήνα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι παιδίατροι που θα είναι ανάμεσα στους 800 που θα συνάψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, θα αμείβονται και εκείνοι όπως οι ειδικοί γιατροί (π.χ. καρδιολόγοι, ΩΡΛ κ.λπ.) και όχι ανά εγγεγραμμένο ασθενή, όπως είχε εφαρμοσθεί από πέρυσι. 

υπουργείο ΥγείαςΕΟΠΥΥΒασίλης Κικίλιας