Ελλάδα|17.10.2019 15:41

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των φοιτητών στα Προπύλαια

Newsroom

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλαλλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα. Οι φοιτητές βγήκαν και πάλι  στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί στην εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στους φοιτητικούς συλλόγους ένας κινηματικός αναβρασμός απέναντι στις αλλαγές που έρχονται στον χώρο της εκπαίδευσης και η μία μετά την άλλη σχολή μπαίνουν σε έναν σχεδιασμό γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων.

Μεταξύ άλλων, οι φοιτητές τάσσονται ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών στα ν+2 έτη σπουδών, στα συμβούλια ιδρύματος - αυτονόμηση των ιδρυμάτων, στην κατάργηση ασύλου, στη μείωση εισαχθέντων, στον ορισμό της βάσης του 10 για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στη σύμπλευση των πανεπιστημίων με την αγορά και εν γένει στον νέο νόμο-πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Αυτή την ώρα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή. Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα είχε σημειωθεί ένταση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Χημικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ, Πάντειου.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διακόπτεται σταδιακά.

Ανάλογη πορεία κάνουν και οι φοιτητές του ΑΠΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

φοιτητέςσυλλαλητήριο στο Σύνταγμα