Ελλάδα|18.10.2019 20:16

Η επιστημονική άποψη του Κυμπουρόπουλου για το πρόβλημα του Παναγιώτη-Ραφαήλ

Γιάννης Πολίτης

Το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Παναγιώτη - Ραφαήλ έχει ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενώ ταυτόχρονα η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να εξετάσει με προσοχή το ζήτημα, αποφεύγοντας να πάρει σαφή θέση για το θέμα.

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα παρόμοιο πρόβλημα μ' αυτό του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ, μιλά στο ethnos.gr για την περίπτωση του και ως επιστήμονας (ψυχίατρος - επιμελητής Β' στο Αττικό Νοσοκομείο) εκφράζει την άποψή του, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη του την αγωνία της οικογένειας να δώσει λύση στο πρόβλημα. 

«Όταν λέμε κάτι πρέπει να βασιζόμαστε σε επιστημονικά δεδομένα. Η υποστήριξη της κοινωνίας είναι μεγάλη στην περίπτωση του Παναγιώτη - Ραφαήλ και η οικογένεια έχει το δικαίωμα να δοκιμάσει το καλύτερο, άσχετα εάν τα επιστημονικά δεδομένα, έτσι όπως τα ξέρω ως γιατρός, δείχνουν ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι παραπάνω για την περίπτωση του, ακόμα και αν το παιδί κάνει συνδυασμό δύο θεραπειών» αναφέρει αρχικά.

«Η οικογένεια πρέπει και χρειάζεται να κάνει το καλύτερο για το παιδί της. Είναι καλό να γίνει αυτή τη θεραπεία προκειμένου η οικογένεια να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσπάθειες ποου έκανε» αναφέρει αρχικά.  «Εάν είχα μπροστά μου την οικογένεια θα έλεγα αυτό που ξέρω καλύτερα ως γιατρός. Δεν μπορώ να απαντήσω θετικά ή αρνητικά στο να πάει το παιδί στη Βοστώνη», προσθέτει ο ευρωβουλευτής.

«Ως τώρα σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχω κάνει τις κινήσεις, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν από τη θέση που είμαι. Η θέση μου δεν είναι παντοδύναμη. Επειδή είναι ένα θέμα το οποίο δεν απασχολεί μόνο σήμερα τον Παναγιώτη - Ραφαήλ αλλά θα απασχολήσει και άλλα παιδιά σε Ελλάδα Ευρώπη, σκοπεύω να το κοιτάξω και μετέπειτα γιατί καλώς ή κακώς τέτοια θέματα υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι χρειαζόμαστε αλλαγές στην κοινωνία μας» καταλήγει ο κ. Κυμπουρόπουλος. 

Η οικογένεια, αυτή την περίοδο, συγκεντρώνει χρήματα για τη μεταφορά του Παναγιώτη - Ραφαήλ στη Βοστώνη και υπολογίζεται ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στέλιος ΚυμπουρόπουλοςΠαναγιώτης Ραφαήλ