Ελλάδα|22.10.2019 15:55

Τζόκερ: Πολιτική θύελλα από την επιστολή γονέα στο ethnos.gr - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Δεν λέει να κοπάσει η θύελλα που έχει ξεσπάσει με τον Τζόκερ (Joker) και την επέμβαση των αστυνομικών στις κινηματογραφικές αίθουσες για να διαπιστωθεί αν την παρακολουθούν ανήλικοι, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που ξεκίνησε από καταγγελία υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού.

Η επιστολή πατέρα, που δημοσίευσε αποκλειστικά το ethnos.gr, ενός εκ των ανηλίκων οι οποίοι βγήκαν... σηκωτοί από την αίθουσα και οδηγήθηκαν για πέντε και πλέον ώρες στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσουν και να επιβεβαιωθεί το αδίκημα-παράβαση είναι σοκαριστική.

«Δύο ένστολοι έβγαλαν από τον κινηματογράφο παιδιά 13, 14, 15 χρονών. Για μια τέτοια επιχείρηση δεν είχε προβλεφθεί -αφού υποστηρίχτηκε ότι ήταν υποχρεωτική- η μεταφορά των ανηλίκων στο Α.Τ. της περιοχής, και επειδή αρκετών παιδιών οι γονείς δεν ήταν στο Εμπορικό Κέντρο, η λύση που δόθηκε ήταν η μεταφορά τους με ΚΛΟΥΒΑ! Ναι, με κλούβα!

Αφού υπήρξαν αντιδράσεις και απαίτηση να έρθουν γονείς ώστε να συμπληρωθεί ικανός αριθμός αυτοκινήτων με οδηγούς που θα αναλάμβαναν την ευθύνη να μεταφέρουν και άλλο παιδί ή παιδιά εκτός από τα δικά τους, όλα τα παιδιά πήγαν στο Α.Τ. της περιοχής για να δώσουν κατάθεση!

Για περίπου 5 ώρες τα παιδιά -κάποια με τους γονείς, άλλα χωρίς μέχρι να έρθουν οι δικοί τους- βρίσκονταν όρθια είτε στον προαύλιο χώρο του Α.Τ. μαζί με αλλοδαπούς που είχαν προσαχθεί για παρεμπόριο με την πραμάτεια τους σε στοιχισμένη έκθεση (προφανώς για καταγραφή) είτε εντός του Α.Τ. μπροστά στο κρατητήριο από τα κάγκελα του οποίου ξεπρόβαλλαν κεφάλια και χέρια κρατουμένων και δίπλα σε συλληφθέντες με χειροπέδες στα χέρια που περίμεναν να ολοκληρωθεί η δική τους διαδικασία προσαγωγής!»

Σχολιάζοντας την επιστολή, ο γ.γ. των Αστυνομικών Σ. Κρικέτος διαψεύδει ότι υπήρχαν κλούβες, όπλα κ.λπ. «Με την πρέπουσα ευγένεια και ευαισθησία, κάλεσαν τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους και τίποτα παραπάνω. Να πάρουν τα πάρεργα από πάνω μας, έχουμε πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθούμε. Να αφήσουν την Αστυνομία μακριά από τα κομματικά τους παιχνίδια, να αλλάξουν τον νόμο και να μας αφήσουν».

Επίθεση εξαπέλυσε κατά της αντιπολίτευσης η Ντόρα Μπακογιάννη«Δεν μπορείς να λες μια τέτοια κυβέρνηση ότι είναι σκοταδιστική ενώ δεν είναι, όταν στελέχη δικά σου έκαναν αυτή την ενέργεια. Δεν υπήρξε καμία καταγγελία από στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας» είπε η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος μιλώντας στο Open TV. Παράλληλα, ο Αλέξης Χαρίτσης, με τοποθέτησή του στην «Ωρα Ελλάδος 7:00», επεσήμανε ότι «αφορά 15χρονα παιδιά και την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογραφική αίθουσα. Αυτά είναι πρωτάκουστα γεγονότα».

Οι γονείς είναι διχασμένοι, την ώρα που οι ειδικοί μιλούν για τους κινδύνους της ταινίας. Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι έπαιξαν Tζόκερ και δεν τους… κάθισε, τονίζοντας ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια να αποδημήσει την κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο Open TV, κατήγγειλε ότι πίσω από όλο αυτό «κρύβεται μια ιστορία ανάδυσης νεοσυντηρητισμού. Δεν ήταν μόνο αυτό το περιστατικό. Μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρχε μια συνάντηση θιάσων στα Δωδεκάνησα, και επειδή υπήρχε μια αφίσα, που είχε μια μορφή με προσωπείο, τη χαρακτήρισαν παγανιστική και την έκοψαν…

υπουργείο ΠολιτισμούJokerαστυνομία