Ελλάδα|23.10.2019 14:11

Φωτιά στο Πόρτο Ράφτη – Προληπτική εκκένωση από την Αστυνομία

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Κάστρο στο Πόρτο Ράφτη, αλλά «έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Νωρίτερα, το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραινε λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή που έφτασαν τα 6 μποφόρ.

Η Αστυνομία έκανε -προληπτικά- εκκένωση του οικισμού από την οδό Λαμίας και πάνω, με χρήση μεγάφωνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, στο σημείο βρέθηκαν και επιχείρησαν πολλοί πυροσβέστες, ενώ μετέβησαν εκεί πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά βρέθηκε κοντά σε οικίες, και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ απομάκρυναν τους κατοίκους στην οδό Αιόλου.

Αμέσως μετά η φωτιά πέρασε τον οικισμό του Απόλλωνα και απειλούνταν οικίες.

Στο βίντεο που ανέβασε ο γνωστός πρώην πυγμάχος και προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, που μένει στην περιοχή, φαίνεται η δύναμη της φωτιάς με τρεις εστίες να είναι ενεργές. Ο κ. Αϊδινιώτης -που είναι και αντιδήμαρχος στο Μαρκόπουλο- λέει στο βίντεο πως φοβάται μήπως θρηνήσουν θύματα στην περιοχή, ενώ ακούγονται και οι εντολές της Αστυνομίας να ζητούν την προληπτική εκκένωση του κόσμου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αμεσα κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με άλλους 20 πυροσβέστες (80 στο σύνολο με 31 οχήματα), καθώς και με μία δεύτερη ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής οι τελευταίες ενισχύσεις στάλθηκαν περισσότερο για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της νύχτας, καθώς ήδη οι δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο είχαν καταφέρει να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση του πύρινου μετώπου και να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο για τις κατοικίες.

Βεβαίως, οι προσπάθειες κατάσβεσης αναμένονταν να κρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μέχρι να την οριοθετήσουν εντελώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φορά του πύρινου μετώπου ήταν προς τον λόφο, ωστόσο βρέθηκε στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που έθεσε την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, προκειμένου να προβεί σε άμεση εκκένωση δρόμων. Έτσι, η Αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούσαν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής. Πιο συγεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή διεκόπη στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από Λ. Βραυρώνος.

Στο μεταξύ, στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr, έχει προσαχθεί -έπειτα από υπόδειξη κατοίκων- ένας αλλοδαπός ο οποίος εκινείτο στην περιοχή με όχημα χωρίς πινακίδες. Σίγουρα, πάντως, προκαλεί ερωτηματικά και υποψίες η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στην περιοχή και ειδικά με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες.

Και δεύτερο βίντεο από το μέτωπο της φωτιάς στο Πόρτο Ράφτη

:

Πόρτο Ράφτηφωτιά