Ελλάδα|26.11.2018 09:21

Σκότωσαν 83χρονη για μια τηλεόραση και δυο μπουκάλες λάδι

Ευλαμπία Ρέβη

Επικίνδυνοι δράστες εισβάλλουν µέσα στα σπίτια τους και δεν διστάζουν να χτυπήσουν βάναυσα ακόµα και να προκαλέσουν τον θάνατο των θυµάτων τους, για να τους αρπάξουν χρήµατα και κοσµήµατα.

Τελευταίο θύµα είναι µία 83χρονη στο χωριό Πουλίτσα Κορινθίας. Οι κακοποιοί εκµεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ζούσε µόνη της και µπήκαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο. Η άτυχη γυναίκα αντιµετώπιζε σοβαρά προβλήµατα υγείας και χρησιµοποιούσε συχνά αναπνευστική υποστήριξη. Οταν ήρθε αντιµέτωπη µε τους ληστές, και κάτω από την έντονη πίεση που της άσκησαν, φέρεται να έπαθε ανακοπή.

Μώλωπες

Οι δράστες την άφησαν αβοήθητη να ξεψυχήσει για να αρπάξουν τελικά µία τηλεόραση, λίγα τρόφιµα και δύο µπουκάλες µε λάδι. Αφού πήραν τα ευτελούς αξίας πράγµατα, εγκατέλειψαν νεκρή πίσω τους την άτυχη γυναίκα. Για τα ακριβή αιτία θανάτου της 83χρονης αναµένεται να αποφανθεί σήµερα ο ιατροδικαστής που θα εξετάσει το πτώµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, πάντως, το θύµα έφερε µώλωπες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι ληστές δεν δίστασαν να τη χτυπήσουν.

Το τραγικό περιστατικό σηµειώθηκε λίγες ηµέρες µετά τον σοκαριστικό θάνατο που βρήκε τα ξηµερώµατα της Τρίτης µια 86χρονη στα Καµίνια. Η ηλικιωµένη πέρασε φρικτές στιγµές στα χέρια αδίστακτων κακοποιών, που την έδεσαν, τη φίµωσαν µε ιµάντα στο στόµα και την ξυλοκόπησαν βάρβαρα για να τους πει πού κρύβει τα χρήµατα.

Συνεχή τα χτυπήµατα αδίστακτων ληστών τον τελευταίο καιρό, µε θύµατα ηλικιωµένους

Η 86χρονη κατέβαλε υπερπροσπάθεια για να λυθεί και να ειδοποιήσει την κόρη της που έµενε σε κοντινή πολυκατοικία. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε µετά από δεύτερη ανακοπή που υπέστη. Σύµφωνα µε πηγές του νοσοκοµείου, έφερε ήπιες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολλαπλά κατάγµατα στα πλευρά, είχε αίµα και αέρα στον θώρακα και θλάση στον πνεύµονα.

Μία ηµέρα νωρίτερα, θύµα αδίστακτων ληστών έπεσε µία 87χρονη στη Νέα Ιωνία. Οπως δήλωσε η ίδια στο «Εθνος», «τρεις άντρες µπήκαν στο σπίτι µου αφού ξεβίδωσαν τα κάγκελα από το παράθυρο. Ο ένας µε απειλούσε µε όπλο και ο άλλος µε µαχαίρι. Μου πήραν όλα µου τα χρυσαφικά και 2.000 ευρώ. Μου έλεγαν “µη µιλάς” και µε χτύπησαν στο πρόσωπο». Απίστευτη αγριότητα επέδειξε και ένας σκληρός κακοποιός σε βάρος µιας 94χρονης στην Καλλιθέα, ο οποίος µπήκε στο σπίτι της την Παρασκευή και έφτασε στο σηµείο να την απειλήσει ότι θα της κόψει το δάχτυλο αν δεν του δώσει το δαχτυλίδι που φορούσε.

«Φοβήθηκα πολύ και το µόνο που του είπα είναι “παιδάκι µου, µη µου κάνεις κακό”. Πήρε 20 ευρώ και µετά µου έβγαλε µαχαίρι για να πάρει το δαχτυλίδι. Του αποκάλυψα πού είχα 400 ευρώ τα οποία τα είχα φυλάξει για να τα δώσω στα εγγόνια µου τα Χριστούγεννα. Καθώς έφευγε του είπα απλώς “πού κατάντησες και εσύ και πού φτάσαµε και εµείς ως κοινωνία”»  φέρεται να είπε η ίδια στους αστυνοµικούς 

ληστείαληστέςδολοφονία