Ελλάδα|25.10.2019 18:21

Στις 6 Νοεμβρίου η δίκη για το εργαστήριο με ποτά «μπόμπες»

Newsroom

Αναβολή για να δικαστούν στις 6 Νοεμβρίου πήραν τα φερόμενα μέλη της σπείρας, ανάμεσά τους κι ένας ιερέας σε εκκλησία του Κιλκίς, τα οποία συνελήφθησαν με την κατηγορία πως λειτουργούσαν εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Μετά την απαγγελία των εις βάρος τους κατηγοριών οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή για τις 6 Νοεμβρίου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ρόλο-κλειδί φαίνεται να είχε ένας ρακοσυλλέκτης με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος προμήθευε με άδεια μπουκάλια από οινοπνευματώδη ποτά το κύκλωμα, τα μέλη του οποίου είχαν στήσει το παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης των αλκοολούχων ποτών στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. 

Ο ρακοσυλλέκτης είχε ρόλο-κλειδί στην υπόθεση, καθώς γυρνούσε κάθε μέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες στα Λαδάδικα, στην περιοχή του FIX, στα Σφαγεία, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και μάζευε με ένα φορτηγάκι τα άδεια μπουκάλια που άφηναν στους κάδους οι επιχειρηματίες των νυχτερινών καταστημάτων. Στη συνέχεια, τα πουλούσε στα μέλη του κυκλώματος, που τα μετέφεραν στο παράνομο εργαστήριο.

Ως πρώτη ύλη για την Παρασκευή των ποτών χρησιμοποιούσαν αιθυλική αλκοόλη που προμηθεύονταν από τη Βουλγαρία, αλλά και φθηνής ποιότητας ουίσκι από τη γειτονική χώρα, το οποίο αναμείγνυαν με καραμελόχρωμα. 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εξάρθρωσαν την εγκληματική οργάνωση και προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις.

Σε έρευνα που έγινε στο εργαστήριο, κατασχέθηκαν ένα πλαστικό δοχείο χωρητικότητας περίπου 200 λίτρων γεμάτο με νερό, ένα άλλο παρόμοιας χωρητικότητας με 28 λίτρα αραιωμένης αλκοόλης, μηχάνημα για τον πωματισμό και στην σφράγιση των φιαλών, πολλά άδεια δοχεία, πλήρης εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου και εμφιαλωτηρίου, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις για τους…προμηθευτές των πρώτων υλών και τους παραλήπτες των ποτών-μπόμπα.

νοθείανοθευμένο αλκοόλαλκοόλ