Ελλάδα|26.11.2018 11:44

«Πηνελόπη»: Μπλακ άουτ σε χωριά της Ηπείρου

Τίμος Φακαλής

Προβλήματα δημιουργεί στην Ήπειρο η... Πηνελόπη. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να κλείσουν τόσο η είσοδος στην περιοχή της Λιμνοπούλας όσο και ο παραλίμνιος δρόμος στα Γιάννενα καθώς είχαν πλημμυρίσει από τα νερά. Συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να 
απομακρύνουν τα φύλλα των δέντρων και άλλα φερτά υλικά που έκλεισαν τα φρεάτια,προκειμένου να φύγουν τα νερά και να ανοίξει ξανά ο δρόμος.  

Κεραυνός χτύπησε μετασχηματιστές της ΔΕΗ το βράδυ της Κυριακής (26/11), αφήνοντας για περισσότερες από έξι ώρες  χωρίς ρεύμα 4 χωριά πέριξ του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων (Μάζια, Κρυόβρυση και Λιγκιάδες κ.α.).
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, τόσο στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Μετσόβου, κοντά στον Δρίσκο καθώς και σε άλλα σημεία της Ηπείρου. 

“Η κατάσταση από το πρωί της Δευτέρας είναι σε ύφεση και η Πηνελόπη αποχαιρετά την Ήπειρο” είπε στο ethnos.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος. 

Έντονες βροχοπτώσεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Δυτική Μακεδονία ενώ από το πρωί της Δευτέρας επικρατεί πυκνή ομίχλη.  “Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει  και αυτή την στιγμή υπάρχει συννεφιά” είπε στο ethnos,.gr ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης.

Ήπειρος