Ελλάδα|26.10.2019 21:43

Κώστας Πάσσαρης: Θέλω να έρθω και να δικαστώ στην Ελλάδα (vid)

Newsroom

Να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να παραστεί στο Εφετείο ζητούν τόσο ο Κώστας Πάσσαρης όσο και οι συγγενείς των θυμάτων του. Ο 44χρονος που κρατείται στις φυλακές στη Ρουμανία δηλώνει ότι έχει μετανιώσει ενώ η πολιτική αγωγή κάνει λόγο για ολιγωρία του ελληνικού κράτους. 

Η αδερφή ενός εκ των θυμάτων του, η Γιώτα Αλεβιζοπούλου μίλησε στον ANT1. «Θέλω να πω ότι πέρασαν σχεδόν είκοσι χρόνια και δεν έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση. Και κάθε φορά που γίνονται αυτά τα γεγονότα είναι σαν να είναι σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Πάσσαρης συνελήφθη στο Βουκουρέστι και καταδικάστηκε για τα εγκλήματά του στη γειτονική χώρα, και εκτίει ποινή φυλάκισης εκεί. Για χρόνια η οικογένεια Αλεβιζοπούλου ζητούσε την προσωρινή έκδοσή του στη χώρα μας προκειμένου να δώσει πληροφορίες για τους συνεργούς του.

Και ο ίδιος όμως ζητάει να εκδοθεί στη χώρα μας και δηλώνει μετανιωμένος. «Σκοπεύω τις επόμενες μέρες να αιτηθώ να κληθεί ώστε να παραστεί και ο ίδιος στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Θα αξιολογηθούν και κάποια στοιχεία τα οποία θα θέσουν υπόψιν του δικαστηρίου και έχουν να κάνουν όχι με την άριστη διαγωγή του στις φυλακές αλλά και με στοιχεία της προσωπικότητάς του» λέει στον ANT1 o δικηγόρος του.

«Συνέχεια τον βλέπουμε στην τηλεόραση να παριστάνει τον Άγιο. Η οικογένεια πιστεύει ότι δεν θα μπει σε έναν διάλογο μαζί του. Η οικογένεια λέει ότι όταν φτάσει η ώρα της κρίσης ο διάβολος παριστάνει τον μετανοημένο» τόνισε από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Αλεβιζοπούλου.

δικαστήριοΚώστας ΠάσσαρηςφυλακέςΡουμανία