Ελλάδα|26.10.2019 22:36

Συγκλονίζει η μαρτυρία ανήλικου πρόσφυγα: Προσπάθησα να αυτοκτονήσω (vid)

Newsroom

Εγκλωβισμένα σε δομές φιλοξενίας στη χώρα μας παραμένουν χιλιάδες ανήλικα προσφυγόπουλα που έχασαν την ευκαιρία να επανενωθούν με τις οικογένειές τους στην Ευρώπη. Ένας έφηβος από το Αφγανιστάν μίλησε στον ANT1 για τον προσωπικό του Γολγοθά τα τελευταία χρόνια. 

«Όταν έφτασα στην Ελλάδα ήμουν 15χρονών. Στο δρόμο έχασα την αδερφή μου που πήγε στη Γερμανία. Συχνά κλαίω, προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Χρειάζεσαι κάποιον να σε υποστηρίξει να νοιαστεί για σένα. Πόσο καιρό θα είμαστε έτσι;» λέει χαρακτηριστικά ο Φαριντουλάχ Σαντάτ.

«Όταν πήγα στην υπηρεσία ασύλου για την πρώτη μου συνέντευξη μου είπαν να πάω ξανά μετά από 2 χρόνια επειδή το σύστημα δεν λειτουργούσε. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω, έχασα την πίστη μου γιατί είμαι εδώ τρία χρόνια και θα πρέπει να περιμένω άλλα δύο. Ζούμε χωρίς οικογένεια και είναι πολύ δύσκολο» προσθέτει. «Εκείνες τις μέρες ήμουν εκτός εαυτού. Έχω κόψει τα χέρια μου» τονίζει ακόμη. 

«Υπάρχουν εκατοντάδες εγκλωβισμένα παιδιά σε πολύ επικίνδυνες για τη ζωή τους συνθήκες. Πολλές φορές λαμβάνουμε κλήσεις για απόπειρες αυτοκτονίας» λέει η δικηγόρος και πρόεδρος «The defence for children international».

προσφυγικόπρόσφυγαςμεταναστευτικό