Ελλάδα|28.10.2019 10:58

Πηγές ΕΛΑΣ στο ethnos.gr για πρώην κρατούμενο: Δεν εξέτιε ποινή όταν συνελήφθη

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Τους ισχυρισμούς του πρώην κρατουμένου που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε εκατοντάδες κλοπές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντικρούουν αστυνομικές πηγές, με γνώση της υπόθεσης, που μίλησαν στο ethnos.gr.

Ο πρώην κρατούμενος ισχυρίστηκε στον ΑΝΤ1 ότι κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε συμμορία πορτοφολάδων την περίοδο που εκείνος βρισκόταν στις φυλακές Άμφισσας και έτσι θα ήταν αδύνατο για εκείνον να διαπράττει κλοπές.

«Έπιασαν μαζί με αυτούς και έναν άνθρωπο που από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2015 βρισκόταν στις φυλακές. Άρα δεν θα μπορούσε να τελεί κλοπές», είπε ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος. Ο κατηγορούμενος θεωρεί ότι κάποιοι πληροφοριοδότες έδωσαν ψευδή στοιχεία με προσωπικό όφελος. «Δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω αλλάξει ζωή. Είμαι πλέον ταξιτζής και έχω άλλη πορεία», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι η σύλληψη του άντρα έγινε στις 14 Ιουλίου 2015 μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Συνολικά κατηγορήθηκαν 39 άτομα, με την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη συμμορία πορτοφολάδων στην Αττική.

Την περίοδο της αστυνομικής επιχείρησης ο πρώην κρατούμενος δεν βρισκόταν στη φυλακή. «Η συμμορία είχε δράση αρκετών μηνών, ενώ ο κατηγορούμενος ήταν έγκλειστος μόλις 16 ημέρες. Μία ημέρα μετά την απελευθέρωσή του, στις 20 Ιουνίου 2015, εντοπίστηκε σε βίντεο που αποτέλεσε μέρος της δικογραφίας να βρίσκεται μαζί με συγκατηγορούμενό του σε σταθμό του Μετρό, με σκοπό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ανέλαβαν τότε την προανάκριση, να κλέψουν πορτοφόλια».

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 1 Μαρτίου 2013 για απόπειρα κλοπής πορτοφολιού στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Ένα χρόνο αργότερα, στις 13 Μαΐου 2014 είχε κατηγορηθεί για κλοπή πορτοφολιού στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, ενώ την επόμενη χρονιά συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για κλοπές και οδηγήθηκε για ένα μικρό διάστημα στη φυλακή.

πορτοφολάδεςΕΛΑΣσύλληψηΜέσα Μαζικής Μεταφοράς