Ελλάδα|26.11.2018 14:38

Θεσσαλονίκη: Χώρισαν και επίσημα οι δρόμοι Γιάννη Μπουτάρη-Ανδρέα Κουράκη

Τίμος Φακαλής

“Τέλος εποχής” από την δημοτική ομάδα του Γιάννη Μπουτάρη για τον πρώην αντιδήμαρχο και συνιδρυτή της “Πρωτοβουλίας” Ανδρέα Κουράκη ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (26/11) την ανεξαρτητοποίησή του.

Ανεβάζοντας ο πρώην αντιδήμαρχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αφίσα της Πρωτοβουλίας με την οποία πρωτοεκλέχθηκαν το 2006 οι τρεις συνιδρυτές της -Γιάννης Μπουτάρης, Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος-, συγκεντρώνοντας 16 % του εκλογικού σώματος,  δήλωσε ότι  η δημοτική παράταξη δεν μπορεί πλέον να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. 

“Μετά την δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες Δημοτικές εκλογές και την αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και την σημερινή δική μου, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που μαζί ιδρύσαμε, δεν μπορεί να υπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Ότι δηλαδή όσοι ασχολούμαστε με τις δημόσιες υποθέσεις, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με ειλικρίνεια, όταν πρόκειται για το κοινό καλό και αυτά που μας χωρίζουν δεν είναι καθοριστικά. Και το συμφέρον της Πόλης μας είναι πάνω από όλα, ανεξάρτητα από κομματικές επιλογές, περιχαρακώσεις και ηγεμονισμούς” έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ανδρέας Κουράκης.

Μιλώντας στο ethnos.gr ο κ. Κουράκης κάλεσε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν ενόψει και των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών για να μην επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στη μιζέρια του παρελθόντος. 

ΘεσσαλονίκηΓιάννης Μπουτάρης