Θεσσαλονίκη: Γιορτάζει την απελευθέρωση από τους ναζί
NewsroomΤηγ 75η της επέτειο από την απελευθέρωσή της από τους ναζί, στις 30 Οκτωβρίου του 1944, γιορτάζει σήμερα Τετάρτη η Θεσσαλονίκη, μια γιορτή, ωστόσο, που θεσμοθετήθηκε ως τοπική το 2016.
Στο πλαίσιο της επετείου ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με την επιμέλεια οργανωτικής επιτροπής που απαρτίζεται από δημοτικούς συμβούλους και προσωπικότητες της πόλης και σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης, το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις είναι οι εξής:
Στις 12:30, στην αναθηματική πλάκα, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του Δήμου Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης.
Θα ακολουθήσει η έναρξη της έκθεσης φωτογραφικού υλικού στο φουαγιέ του Βασιλικού θεάτρου και συναυλία με ρεμπέτικα τραγούδια από την εποχή της Κατοχής. Η έκθεση περιλαμβάνει υλικό της Κατοχής με 32 εφημερίδες της εποχής από τις συνολικά 200 εφημερίδες που εκδίδονταν παράνομα εκείνη την περίοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, η πόλη θα είναι ολόκληρη την ημέρα σημαιοστολισμένη και το βράδυ θα φωταγωγηθούν τα δημόσια κτίρια.
- Τα κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση Αβραμόπουλου - Τι λένε βελγικές αρχές και Κομισιόν
- «Δεν ήταν απαγωγή»: Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στη Γερμανία - Στο μικροσκόπιο των αρχών η μητέρα
- Γιατί ο καρκίνος χτυπά σήμερα όλο και περισσότερους κάτω των 50 ετών; Η τρομακτική αύξηση του 24%
- Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Στο φως η αρχαιότερη πρόσκρουση μετεωρίτη στον κόσμο - «Είναι συναρπαστικό»