Ελλάδα|31.10.2019 17:50

Θεσσαλονίκη: 105 συλλήψεις σε δύο μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Συνολικά 105 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο δύο μεγάλων επιχειρήσεων που πραγματοποίησαν το πρωί και το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί της πόλης. 

Η πρώτη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τις 9:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, στη Διαλογή και στα Διαβατά, με στόχο τον εντοπισμό αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα, χωρίς να κατέχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Πραγματοποιήθηκαν 173 έλεγχοι σε αλλοδαπούς και συνελήφθησαν συνολικά 85 άτομα. 

Η δεύτερη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης (πλατεία Αγίου Γεωργίου, πλατεία Ναυαρίνου, δρόμοι γύρω από την πανεπιστημιούπολη, λεωφόρο Νίκης, πλατεία Αρχαίας Αγοράς), καθώς και στην περιοχή του Δενδροποτάμου. 

Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα και έγιναν 16 προσαγωγές. Από τους συλληφθέντες οι έξι διώκονται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ο ένας για κλοπή, ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί όπλων, ένας για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση και έντεκα άτομα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.