Ελλάδα|31.10.2019 20:29

Αμαλιάδα: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 16χρονος που μαχαίρωσε συμμαθητή του (vid)

Newsroom

Το αιματηρό περιστατικό με έναν 16χρονο που τραυμάτισε με μαχαίρι έναν 15χρονο συμμαθητή του σε σχολείο της Αμαλιάδας έχει προκαλέσει αναστάτωση και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Φρέσκου για το Οpen TV, στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας, στα κρατητήρια, βρίσκεται ο 16χρονος μαθητής της Β' Λυκείου ο οποίος τραυμάτισε με πολυεργαλείο έναν 15χρονο συμμαθητή του την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο.

Ήταν κοινό μυστικό στην περιοχή ότι υπάρχουν δύο ομάδες, δύο παρέες οι οποίες συχνά κατά το παρελθόν είχαν έρθει σε σύγκρουση μεταξύ τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι τα γνωστά προβλήματα ενδοσχολικής βίας που αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς σε πολλά σχολεία της χώρας. Δεν κατάφερε ούτε το διδακτικό προσωπικό ούτε η τοπική κοινωνία να προλάβουν το περιστατικό που θα μπορούσε να έχει καταλήξει σε πολύ πιο δυσάρεστο αποτέλεσμα.

Το μεσημέρι γύρω στις 13:10, o νεαρός δράστης έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα ο νεαρός δράστης μαζί με τον πατέρα του και παραδόθηκε στις Αρχές, ζήτησε συγγνώμη, ενώ έδωσε στους αστυνομικούς το πολυεξάρτημα με το οποίο επιτέθηκε στον 15χρονο. Στο πολυεξάρτημα μήκους 10 εκατοστών είχε και μια μικρή λάμα μήκους 3 εκατοστών, με την οποία φέρεται να χτύπησε στην πλάτη και τον αγκώνα τον συμμαθητή του. Ο 16χρονος, αφού ζήτησε συγγνώμη, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν κατάλαβε πως ήταν ανοιχτή η λάμα και υποστήριξε ότι απλά ήθελε να τραυματίσει τον 15χρονο και όχι να τον μαχαιρώσει.

Ο 16χρονος κρατείται στο τμήμα, ενώ έχει σχηματιστεί η δικογραφία σε βάρος του και την Παρασκευή το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ήδη στο σχολείο υπάρχει μεγάλη αναστάτωση μετά το περιστατικό και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ζητούν να διευθετηθεί το ζήτημα ανάμεσα σε αυτές τις δύο παραβατικές ομάδες.

σχολείοΑμαλιάδαεπίθεση με μαχαίρι