Ελλάδα|01.11.2019 12:52

Επίθεση στα κεντρικά της Χρυσής Αυγής - Γκαζάκια, καταδίωξη και τραυματίες αστυνομικοί

Newsroom

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό από τα ξημερώματα, καθώς γύρω στις 2:30 δύο οχήματα, το ένα εκ των οποίων βαν, προσέγγισαν τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Δηλιγιάννη 50 στο Σταθμό Λαρίσης και επιτέθηκαν με γκαζάκια. Οι δράστες έβγαλαν σκάλες (!) σκαρφάλωσαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, έσπασαν τα τζάμια κι έριξαν μέσα γκαζάκια.

Κατά την αποχώρησή τους έγιναν αντιληπτοί από πλήρωμα περιπολικού κι άρχισε καταδίωξη. Στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, το ένα όχημα διαφυγής εμβόλισε το περιπολικό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί και να μεταφερθούν στο 401 Νοσοκομείο. Αμφότεροι είναι καλά στην υγεία τους. Οι δράστες χάθηκαν μέσα στα Εξάρχεια, όπου κι έγινε ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία ωστόσο, μέχρι τώρα είναι άκαρπη. Εικάζεται ότι υπήρχε κάποιο γκαράζ και οι δράστες έκρυψαν εκεί τα οχήματά τους.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ την προανάκριση για το περιστατικό ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

επίθεση με γκαζάκιαΧρυσή Αυγήαστυνομίακαταδίωξη