Ελλάδα|01.11.2019 12:29

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στις 13/1/2020 η δίκη στην Αθήνα

Σοφία Φασουλάκη

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα γίνει η δίκη των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης Ελένης Τοπαλούδη, για λόγους ασφαλείας.

Το Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, για μεταφορά της δικής σε άλλη περιφέρεια, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν έκτροπα σε βάρος των κατηγορουμένων, λόγω του οξυμμένου κλίματος που επικρατεί σε βάρος τους τους στη Ρόδο.

Η δίκη προσδιορίστηκε για τις 13 Ιανουαρίου.

To παραπεμπτικό βούλευμα

Έπειτα από μία ανάκριση περίπου 10 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας «ανοίχτηκαν» τηλέφωνα και προσωπικοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι δικαστές της Ρόδου παρέπεμψαν σε δίκη τον 19χρονο και τον 21χρονο που κατηγορούνται για την αποτρόπαιη δολοφονία (σε ήρεμη ψυχική κατάσταση) και τον βιασμό της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη.

«Οι κατηγορούμενοι, αποδεχόμενοι πλήρως ο ένας τη συμπεριφορά του άλλου και επιδιώκοντας να εξοντώσουν την παθούσα, κατάφεραν αλλεπάλληλα πλήγματα με γροθιές και σίδερο σιδερώματος στην κεφαλή αυτής, προκαλώντας της έντονη αιμορραγική διήθηση, ενώ επιπλέον επιχείρησαν να τη θανατώσουν και διά στραγγαλισμού» αναφέρουν στο βούλευμά τους οι δικαστές, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό τι προηγήθηκε και πώς έφτασαν οι δύο νεαροί δράστες στη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι δύο φίλοι είχαν προαποφασίσει να βιάσουν την Ελένη, μεταφέροντάς τη στο εξοχικό του ενός εκ των δραστών, και όταν εκείνη αρνήθηκε να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους, τη βίασαν.

«Εκεί, μετά από κοινή τους απόφαση και παρά την εκδηλωθείσα αντίθετη βούληση της Ελένης Τοπαλούδη, τέλεσαν παράλληλα και διαδοχικά εξώγαμη συνουσία με αυτήν, κάμπτοντας την αντίστασή της με τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, ασκώντας επί αυτής σωματική βία, σφίγγοντάς την, δηλαδή, στην τραχηλική χώρα, καταφέροντάς της παράλληλα γρονθοκοπήματα και απειλώντας τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα με μαχαίρι» αναφέρει το βούλευμα.

Και όταν η 19χρονη, ανακτώντας τις αισθήσεις της, τους είπε ότι θα τους καταγγείλει στην Αστυνομία, αποφάσισαν να τη σκοτώσουν, ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα μελλοντικής σε βάρους τους καταγγελίας.

Τη χτύπησαν στο κεφάλι με ένα σίδερο, επιχείρησαν στη συνέχεια να τη στραγγαλίσουν, και ενώ έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ζητώντας τους να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο, εκείνοι τη μετέφεραν γυμνή σε μια απόκρημνη και βραχώδη περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα.

«Από την ενέργειά τους αυτή, σε συνδυασμό με τις ήδη προκληθείσες στην παθούσα σωματικές βλάβες (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, διάχυτη εγκεφαλική αιμορραγία και οίδημα που είχαν προκληθεί από τα χτυπήματα στο κεφάλι της), οι οποίες καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια της παθούσας να κινηθεί αποτελεσματικά ώστε να επιπλεύσει, επήλθε ο θάνατός της συνεπεία πνιγμού».

δολοφονία Ελένης ΤοπαλούδηΡόδοςΕλένη Τοπαλούδηδίκη