Ελλάδα|01.11.2019 15:30

Καιρός: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία - Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο (χάρτης & vid)

Newsroom

Καιρός: Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις περισσότερες περιοχές της χώρας από το πρωί της Παρασκευής. Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή 1/11 θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το Σάββατο 2/11, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το Σάββατο 2/11, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Το Σαββατο 2/11 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και έως το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. 

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Tα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν τις επόμενες δυο ημέρες. Στα δυτικά, άστατος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές, και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Στερεά, την Κρήτη και από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην περιοχή της Αττικής αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές συννεφιές που στην αρχή της ημέρας θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

καταιγίδεςκαιρός σήμερακαιρόςκακοκαιρία