Ελλάδα|01.11.2019 20:15

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδίωξη των δραστών της επίθεσης στη Χρυσή Αυγή

Newsroom

Το Open TV φέρνει στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της καταδίωξης των αγνώστων που έκαψαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι οι άγνωστοι δράστες στη διασταύρωση των οδών Πατησιών και Σολομού εμβόλισαν το όχημα της αντιτρομοκρατικής και στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν στα στενά των Εξαρχείων

Πως έγινε η επίθεση

Στις 02:10 τα ξημερώματα της Παρασκευής έφτασαν δύο αυτοκίνητα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Δηλιγιάννη. Από τα αυτοκίνητα κατέβηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, τα οποία φορούσαν φόρμες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια αφού έβγαλαν μία πτυσσόμενη σκάλα ανέβηκαν στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, σπάνε την τζαμαρία και πετούν μέσα τον αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, προκαλώντας πυρκαγιά. Αμέσως μετά κατέβηκαν και μπήκαν στα αυτοκίνητα.

Ωστόσο στην περιοχή βρισκόταν ένα συμβατικό όχημα της αντιτρομοκρατικής. Όταν οι αστυνομικοί τους αντιλαμβάνονται αρχίζει να τους καταδιώκει. Μάλιστα κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ - καρέ την προσπάθεια των δραστών να διαφύγουν από το σημείο της επίθεσης. Οι άγνωστοι αναπτύσσοντας ταχύτητα στρίβουν στην οδό Ηπείρου.

Το αυτοκίνητο της αντιτρομοκρατικής τους ακολουθεί και παράλληλα ενημερώνει την Άμεση Δράση για την εν εξελίξει καταδίωξη. Οι άγνωστοι στρίβουν δεξιά στην Πατησίων και όταν περνούν το Πολυτεχνείο, φτάνοντας λίγο πριν την οδό Σολωμού οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους προσπεράσουν. Ωστόσο λίγο πριν την προσπέραση ο οδηγός του αυτοκινήτου τους εμβολίζει και το αστυνομικό αυτοκίνητο ακινητοποιείται.

«Κάηκαν όλα τα βιβλία της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι μόνο συμβολικό, είναι και ουσιαστικό καθώς πλέον καίνε τα βιβλία και προσπαθούν να κάψουν τις ιδέες» είπε στην κάμερα του Open TV ο πρώην βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης. 

Δείτε το βίντεο:

αντιτρομοκρατικήΧρυσή Αυγή