Ελλάδα|26.11.2018 20:53

Τα «σύννεφα» πυκνώνουν στην παράταξη Μπουτάρη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τα όσα είχε προαναγγείλει πριν από λίγες μέρες στο ethnos.gr, έκανε πράξη ο μέχρι πριν από λίγη ώρα δημοτικής σύμβουλος της πλειοψηφίας στον δήμο Θεσσαλονίκης και ένας εκ των τριών ιδρυτών της παράταξης που ηγείται ο Γιάννης Μπουτάρης, «Πρωτοβουλία», Ανδρέας Κουράκης.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας ο Ανδρέας Κουράκης ανεξαρτητοποιήθηκε από την «Πρωτοβουλία», ασκώντας κριτική σε βάρος του δημάρχου.

Έκανε λόγο για το τέλος της «Πρωτοβουλίας», αφού δεν μπορεί να υπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, μετά τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, την αποχώρηση - ανεξαρτητοποίηση του Παναγιώτη Αβραμόπουλου –και αυτός ιδρυτής της «Πρωτοβουλίας»- και σήμερα της δικής του.

Αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουτάρη ο Ανδρέας Κουράκης υποστήριξε ότι έκανε «σημαντικά λάθη και παραλείψεις».
Τέλος, μίλησε και για την Ομάδα των Πέντε δημοτικών συμβούλων από διαφορετικές παρατάξεις –στην οποία ανήκει και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος-, η οποία προτίθεται να προχωρήσει σε μία ευρεία συνεργασία με πρόσωπα και παρατάξεις εν’ όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Γιάννης Μπουτάρης